Fendt 313 Vario - „Tractorul anului 2019” la EIMA - Revista Ferma
4 minute de citit

Fendt 313 Vario – „Tractorul anului 2019” la EIMA

În luna noiembrie a.c., la Bologna, în Italia, s-a desfăşurat Expoziţia internaţională pentru maşini şi tehnică agricolă – EIMA, un eveniment bienal, organizat din anul 1969 de Federazione Nazionale Costruttori Macchine per l’Agricoltura (Federaţia naţională a producătorilor de maşini agricole) la Bologna. Producătorul german Fendt a fost prezent la EIMA ca furnizor al unei game complete de maşini şi utilaje agricole, printre produsele expuse numărându-se tractoare pe roţi şi pe şenile, combine de recoltat, prese de balotat, cositoare, greble şi maşini de erbicidat. Încă din prima zi a expoziţiei, standul Fendt a atras mulţimi numeroase de fermieri şi de subcontractanţi.

Fendt 313 Vario_b

Preferatul juriului la categoria „Best Utility”
Ca de fiecare dată, în cadrul expoziţiei au fost desemnaţi câştigătorii titlului „Tractorul anului”, distincţie râvnită de toate companiile producătoare prezente la EIMA. La categoria „Best Utility” preferatul juriului a fost Fendt 313 Vario, motivaţia acordării premiului fiind gradul ridicat de adaptabilitate şi performanţa cu care răspunde oricărei sarcini agricole: „Fendt 313 Vario este tractorul cu cea mai mare agilitate şi cu cea mai modernă tehnologie din acest segment de piaţă. Transmisia fără trepte, consumul redus de combustibil, cabina modernă cu parbriz continuu, suspensia punţii faţă şi numărul mare de opţiuni electronice îl fac potrivit pentru orice sarcină agricolă. Ridicătorul electronic şi prizele hidraulice, sistemul automat pentru întoarcere la capătul rândului, direcţia automată şi sistemul ISOBUS contribuie deopotrivă la îmbunătăţirea gradului de adaptabilitate şi de eficienţă”.

Succesul seriei Fendt 300 Vario merge mai departe
Membrii juriului, format din jurnalişti de specialitate din 26 de ţări, au fost impresionaţi atât de echiparea, cât şi de funcţionalitatea modelului de vârf din seria 300. Astfel, povestea de succes a seriei, care a început în anii 1980, se derulează în continuare.
Distincţia completează şirul de aprecieri venite din partea specialiştilor şi a fermierilor. Tractoarele din seria 300 sunt rezultatul experienţei acumulate de generaţii şi răspund celor mai exigente cerinţe. Modul de construcţie, tehnologia şi opţiunile disponibile au fost permanent îmbunătăţite, pentru a asigura clienţilor calitate şi performanţă. Astfel, indiferent de lucrare sau anotimp, succesul este asigurat de robusteţea, flexibilitatea, tracţiunea mai mare şi confortul sporit – detalii care fac lucrul la câmp sau operaţiunile de transport mult mai uşoare.

Text şi foto: www.mewi.ro

 

FENDT 313 VARIO – DATE TEHNICE
Motor:
– motor turbo AGCO POWER 4 cilindri, capacitate 4,04 litri;
– putere dezvoltată (ECE R24) 102 kW/138 CP;
– sistem de tratare a gazelor eşapate (SCR), catalizator (DOC);
– recircularea gazelor;
– normă de poluare Tier 4 final, instalaţie de pornire la rece.
Transmisie:
– cutie de viteze VARIO fără trepte, tempomat de la 0,02-40 km/h;
– tracţiune integrală;
– sistem automat de management motor-cutie de viteze (Vario TMS).
Hidraulica:
– pompă hidraulică de 84 l/min.;
– 3 prize hidraulice duble.
{asiu:
– suport prindere greutate frontală, greutăţi frontale 3 x 120 kg’
– priză de putere 540/540E/1000 rpm;
– ridicător spate cu comandă EHR, triunghi de prindere cat.2/3, capacitate ridicare – 5.960 kg;
– frână pneumatică, compresor;
– suspensie punte faţă, cuplă de remorcare manuală;
– anvelope: 480/65R24, 600/65R34.
Cabina
– cabină VisioPlus cu încălzire şi aer condiţionat;
– 2×2 faruri de lucru, suspensie mecanică, scaun cu pernă de aer, scaun pasager;
– Joystick, informator bord, Terminal Vario 7”;
– volan reglabil, Radio-Mp3, girofar.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/226 (ediţia 1-14 decembrie 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →