5 minute de citit

Fendt 1167 Vario MT – Șenile, transmisie Vario și aproape 700 CP

Fendt 1167 Vario MT - Șenile, transmisie Vario și aproape 700 CP_b

Fendt 1100 Vario MT reprezintă simbioza perfectă dintre, pe de o parte, totalitatea cunoștințelor acumulate la Challenger în cei treizeci de ani din domeniul construirii tractoarelor cu șenile și, pe de altă parte, experiența Fendt în construirea transmisiilor fără trepte, la care se adaugă asigurarea confortului deplin în exploatare.

În România a ajuns la sfârșitul lunii iulie, pentru mai multe demonstrații în zona de vest și de sud a țării, modelul Fendt 1167 Vario MT, despre care unul dintre operatorii săi afirma că este ”mult mai ușor de manevrat decât s-ar fi așteptat de la un tractor atât de mare”.

 

Șenilă + motor MAN

Cele 4 modele, Fendt 1151, 1156, 1162 și vârful de gamă 1167 Vario MT, au puteri maxime cuprinse între 510 și 670 CP. Primele trei sunt propulsate de un motor MAN în 6 cilindri de 15,2 litri, iar 1167 de un motor MAN de 16,2 litri. Având o putere constantă de 670 CP și cu un cuplu de peste 3100 Nm, 1167 poate face față celor mai mari utilaje pentru prelucrarea solului sau semănătoare pneumatice de pe piață. Indiferent de capacitate, ambele motoare au fost proiectate să ofere cuplul maxim între 1100 și 1400 rpm. Acest concept de turație redusă a devenit foarte popular pentru tractoarele Fendt care utilizează motorul MAN, deoarece produce putere și cuplu enorme la o turație foarte mică a motorului, ceea ce reduce uzura acestuia, nivelul de zgomot în cabină, consumul de combustibil și mărește fiabilitatea componentelor grupului motopropulsor în același timp. Ventilatorul antrenat hidraulic, controlat electronic, conservă mai mult din puterea necesară tractării utilajelor atașate solicitante.

Fendt 1167 Vario MT - Șenile, transmisie Vario și aproape 700 CP (1)_b


Transmisia VarioDrive

În inima fiecărui tractor Fendt se află transmisia Vario. Noua serie 1100 Vario MT este dotată cu cea mai recentă versiune a transmisiei, VarioDrive, care asigură domenii de viteză infinite, de la 20 m/h până la 40 km/h, permițând acestui tractor mare să fie reglat fin pentru o viteză precisă a utilajului atașat.

 

Confort excepțional

 

Sistemul MobileTrac a oferit dintotdeauna clienților un confort excepțional al suspensiei. Secondat acum de noul sistem de lucru la turație redusă Fendt iD, transmisia VarioDrive și de noi elemente de suspensie, 1100 Vario MT oferă mult mai mult în ceea ce privește confortul suspensiei. O caracteristică complet nouă a acestui tractor este SmartRidePlus, un sistem automat de reglare a nivelului, care menține permanent vehiculul în contact cu solul în timpul conducerii.

 

Comenzi intuitive

În cabină se regăsesc aceleași comenzi intuitive și codificate cromatic prezente în toate tractoarele Fendt. Preferatele clienților, precum joystick-ul multifuncțional și terminalul de 10,4 inchi, permit operatorilor să configureze și să controleze cu ușurință sisteme precum VarioGuide sau cel hidraulic, funcții ale grupului motopropulsor și caracteristici de automatizare a utilajelor atașate, printre multe altele. Cu Fendt Connect, utilizatorii pot să gestioneze și să transfere cu ușurință datele tractorului pentru managementul complet al vehiculului.

 

Alte îmbunătățiri

1. Rolele mediane au acum un diametru mai mare, ceea ce înseamnă rotații mai puține și o durată de viață mai lungă.

2. Bara de direcție suspendată, la fel ca la tractoarele cu șenile 900 Vario MT, dispune de un arc elicoidal care îi oferă libertate suspensiei șasiului pe bara de direcție, pe ambele laturi ale tractorului.

3. La partea din spate există trei posibilități diferite: fie o bară de tractare oscilantă liberă, fie o bară de tractare cu comandă hidraulică, fie un cârlig de remorcare în 3 puncte cu comandă hidraulică.

Dar acum, pentru prima dată, cu ajutorul terminalului operatorului Fendt și al stației operatorului Fendt din cabină, există mult mai multe posibilități, putând fi configurat fie în modul automat, fie în poziția flotant sau reglat manual.

4. În ceea ce privește partea hidraulică, există același sistem hidraulic ca la tractoarele cu șenile Fendt 900 Vario MT. Aceasta înseamnă fie debitul standard de 220 l/min cu o pompă sau sistemul de pompă dublă, cu un debit de 440 l/min.

5. O caracteristică complet nouă a acestui tractor este SmartRidePlus, un sistem automat de reglare a nivelului, care menține vehiculul în contact cu solul în timpul conducerii, chiar și atunci când condițiile de balastare se modifică. Toate acestea sunt realizate de un cilindru hidraulic, care este situat în partea de sus a arcului elicoidal al suspensiei SmartRide, care poate fi ridicat, coborât sau configurat în modul ”reglarea nivelului”.

 

Opțiuni ca la tractoarele Fendt cu roți

La noua serie 1100 Vario MT, este utilizată exact aceeași cabină ca cea a seriei 900 Vario MT. Aceasta include suspensia cabinei și același mediu al operatorului Fendt, adică toți operatorii care pot conduce tractoare cu roți Fendt se vor simți imediat confortabil pe noile tractoare cu șenile. Pentru întoarcerile la capăt de rând există funcția Turn Assistant și, desigur, și toate celelalte opțiuni Fendt ca la tractoarele cu roți.

un articol realizat de MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →