Farm Tech ţinteşte vânzări mai mari cu 20% - Revista Ferma
8 minute de citit

Farm Tech ţinteşte vânzări mai mari cu 20%

farmtech 003 m Farm Tech ţinteşte vânzări mai mari cu 20%

Prezentă pe piaţa românească din anul 2005, Farm Tech a depăşit criza economică, înregistrând creşteri ale afacerilor chiar şi în 2008 şi 2009, ne-a declarat optimist Diya Shoucair, administratorul companiei. Succesul Farm Tech pe piaţa locală se datorează gamei de produse comercializate şi infuziei de noutăţi tehnologice la utilajele agricole folosite îndeosebi în fermelor zootehnice.

„Aducem produse noi pe care le testăm înainte la fermieri să vedem dacă sunt cu adevărat eficiente. Şi după rezultatele obţinute hotărâm dacă facem stoc din acest utilaj să-l vindem mai departe sau nu”, a explicat Diya Schoucair.

În prezent, reprezentanţii companiei se gândesc la distribuţia unui produs nou – o balotieră care face baloţi şi încarcă în mers.

Farm Tech şi-a început activitatea cu importul încărcătoarelor frontale multifuncţionale Schaeffer, fabricate în Germania de peste 50 de ani. Unul dintre utilajele de succes pe acest segment este modelul telescopic cu puterea de 130 CP, la care şasiul e mai mare, utilajul fiind mai înalt.


Sedii noi în Ardeal şi în Banat

Din anul 2010, compania îşi desfăşoară activitatea într-un sediu nou, în comuna Săftica, judeţul Ilfov. „Am ales această locaţie pentru că avem acces la toată ţara de pe DN 1, şi până acum s-a dovedit o locaţie bună. Aici putem fi văzuţi de clienţi potenţiali din mai multe domenii, nu doar agricultură, spre exemplu, din exploatare forestieră sau din industrie.

Şi prindem şi zona Ardealului, şi Timişoara”, a precizat Diya Shoucair. Investiţia de la Săftica s-a realizat pe o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi şi a costat circa un milion de euro. Anul trecut, Farm Tech a deschis un nou punct de lucru la Drajna, cu o suprafaţă aproximativă de 1.000 metri pătraţi, investiţia valorând 100.000 euro.

Extinderea şi în alte zone ale ţării este unul din planurile pe termen scurt ale companiei. „Avem în plan să mai deschidem încă două puncte de lucru în ţară. Unul pentru a acoperi zona Ardealului şi unul pentru Banat, ca să fim prezenţi în toată ţara. În prezent avem doar planurile, fiind în căutarea terenului, pe care încă nu l-am cumpărat. Dar unul trebuie să fie realizat anul acesta, posibil cel din Ardeal, şi celalalt, cel mai probabil la anul”, a precizat administratorul Farm Tech.

 

Produse destinate fermelor zootehnice

Farm Tech este distribuitor unic pe România al produselor Schäffer – gama de încărcătoare frontale multifuncţionale de la 20 CP până la 220 CP. Toate utilajle sunt articulate la mijloc şi, indiferent de mărime, se pot ataşa până la 50 de accesorii diferite care se folosesc în agricultură, în construcţii, dar şi în alte domenii.

Pe lângă marca Schäffer, Farm Tech importă şi remorci tehnologice pentru furaj Strautmann, cu capacităţi de la 4 până la 35 metri cubi. „De la Strautmann, avem ca noutate fierăstrăul de tăiat siloz. Clienţii sunt foarte mulţumiţi de el”, a completat administratorul companiei.
De la Teagle, compania comercializează tocătorul şi împrăştietorul de paie.

„Combine şi tractoare mari încă nu am început să comercializăm şi nici nu cred că vom începe să vindem aceste produse, pentru că vrem să fim mai specializaţi pe utilajele care se folosesc în interiorul fermelor agricole”, a completat administratorul FarmTech.


Schäffer 6370T şi 9330T – cele mai vândute

Compania oferă cea mai mare gamă de încărcătoare frontale articulate multifuncţionale, de la 20 la 210 CP. Toate încărcătoarele Schäffer sunt 4×4, articulate la mijloc, cu frâna multi disc în baie de ulei, acţionate printr-o singură manetă de control şi cu vizibilitate de 360 grade, iar garanţia este de 24 luni, fără limită de ore.

• Încărcătoarele Schäffer 2345 SLT sunt foarte rapide, au motor Kubota de 45 CP. Înalţimea utilajului este de 1950 mm, lăţimea între 970 şi 1400 mm, având capacitate de ridicare de 1200 kg la 3110 mm. Modelul este ideal pentru fermele zootehnice, municipalităţi, activităţi de prestări servicii, în construcţii, industrie şi în alte domenii.

• Schäffer 3550 şi 4350, cu motoare Kubota de 50 şi 60 CP: au lăţimea între 1020 şi 1800 mm, înălţimea fiind între 1900 şi 2270 mm, iar capacitate de ridicare 2300 kg, respectiv 3200 mm. Echipamentul este ideal pentru locurile greu accesibile, unde puterea sporită şi uşurinţa în utilizare trebuie combinate cu dimensiunile compacte ale maşinii.

• Schäffer 4560 T şi 4580 T sunt încărcătoarele telescopice compacte şi articulate, cu o greutate de operare de 4 tone. Înălţimea totală a utilajului este de doar 2300 mm, cu o înălţime de ridicare la 4,25 m, acestea fiind cele mai bune din clasa lor.

• Echipamentele Schäffer 6370T cu motor Kubota de 70 CP şi 9330T, respectiv cu motor Deutz de 130 CP sunt cele mai bine vândute încărcătoare telescopice din România, ele putând ridica 2800 kg la 5100 mm, respectiv 3400 kg la 5250 mm.

• Schäffer 9380T, cu motor Deutz de 180 sau 210 CP, este primul dintr-o nouă generaţie de încărcătoare telescopice articulate, fiind dotat cu aer condiţionat în standard, capacitate de ridicare de 5000 kg la 7 m şi cupă de 5 metri cubi. Utilajul combină buna vizibilitate panoramică a unui încărcător pe pneuri cu înălţimea de ridicare şi raza de acţiune a unui utilaj telescopic rigid.

Cu ajutorul sistemului de frânare pneumatic, 9380T oferă o sarcină de remorcare admisă de 16 t. Totodată, modelul 9380T este cea mai rapidă, economică şi eficientă variantă pentru tasat siloz, datorită greutăţii de 16 tone la care se adaugă încărcătura cupei, împărţită pe cele 4 roţi.

Unul din avantajele utilajelor Schäffer este calitatea dovedită în timp, spune administratorul FarmTech, potrivit căruia un Schäffer bine întreţinut are o durată de funcţionare de minim 10 ani.

 

Teagle Tomahawk DS

Un produs util mai ales pentru fermele de taurine este Teagle Tomahawk 808 DS – tocător şi împrăştietor de paie. Utilajul toacă paie de la 5 cm până la 25 cm lungime, mărimea fiind reglată direct din tractor, pe care le împrăştie pe o rază de 360 grade în hală la distanţa de 20 m. Este un produs care înglobează două utilaje într-unul. „Din acest produs, am livrat unul la Agroserv Măriuţa şi sunt foarte mulţumiţi.

Se poate toca cu el lucernă, fân, paie şi orice fel de produs balotat, dar trebuie să fie uscat bine. Viteza de tocare este de 10 baloţi/oră”, a precizat Diya Shoucair. FarmTech oferă şi posibilitatea achiziţionării produselor separat – tocător Tomahawk 404 M sau împrăştietor – 808 S. Separat, preţurile produselor ajung la 14.000, respectiv 8.000 euro, deci împreună costă 22.000 euro, iar Teagle 8150 DS ajunge la 18.000 euro.


Planul vânzărilor pentru 2012

Cei mai mari clienţi ai FarmTech se află în zona de est şi de sud-est a ţării. „Noi vindem multe utilaje telescopice producătorilor de cereale, iar în acea zonă sunt cei mai mulţi. Acolo unde se produc cereale, sunt şi ferme zootehnice, inclusiv crescători de păsări. Cele mai mari vânzări le avem în Moldova, Constanţa, Călăraşi, Dobrogea, Moldova şi Oltenia”, a explicat administratorul FamTech.

Deschiderea noilor puncte de lucru ar putea duce la creşterea vânzărilor cu minim 20%, conform estimărilor reprezentanţilor companiei. Anul trecut, vânzările au ajuns la 4 milioane de euro, iar anul asta se aşteaptă 6 milioane de euro.

Cel mai mare încărcător telescopic articulat din lume, cu o putere de 220 CP, încă nu s-a vândut, unul din motive fiind tocmai recolta slabă din acest an. „Din cauza secetei, până acum nu am reuşit să găsim clienţi. Suntem în discuţii cu mulţi dintre aceştia. Este cel mai mare, dar şi cel mai scump utilaj, pentru că preţul lui este dublu faţă de cel situat imediat sub el.

Din modelul telescopic de 130 CP am vândut foarte multe anul acesta. În primele 6 luni am ajuns la 45 utilaje vândute, din care jumătate sunt telescopice. Până la sfârşitul anului, targetul nostru este să ajungem la 100 de utilaje numai Schäffer”, a spus Shoucair.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →