Faresin - prima remorcă tehnologică autopropulsată, full-electic - Revista Ferma
3 minute de citit

Faresin – prima remorcă tehnologică autopropulsată, full-electic

Faresin Leader PF 1 14 all electric Faresin - prima remorcă tehnologică autopropulsată, full-electic

Fondată în 1973, Faresin a găzduit recent un eveniment cu prilejul aniversării a 50 de ani în care și-a prezentat cele mai recente inovații – un nou model de încărcător telescopic și prima remorcă tehnologică autopropulsată alimentată complet electric. Ambele noutăţi vor fi dezvăluit publicului la Agritechnica 2023.

O soluție perfectă pentru fermele mici

Leader PF 1.14 reprezintă un concept complet implicare în agricultura sustenabilă care vizează o economie circulară și reducerea emisiilor poluante. Remorca tehnologică autopropulsată acţionată electric este o soluție perfectă pentru fermele mici care dispun de unităţi de producere a energiei electrice alimentate din surse regenerabile. Remorca tehnologică autopropulsată, cu autoîncărcare Leader PF 1.14, acţionată complet electric, are un buncăr cu o capacitate de 14mc şi un sistem de încărcare şi amestecare a furajului care, conform Faresin, oferă o experiență de lucru complet echivalentă cu a omologului său alimentat cu motorină.

Baterie puternică şi două motoare electrice

Principala provocare, potrivit companiei, a fost de a construi o mașină dotată cu o gamă de baterii capabilă să asigure funcţionarea o zi întreagă într-o fermă de dimensiuni medii. Acest lucru a dus la includerea unei baterii litiu-ion de 91kW, 210Ah. Sistemul de încărcare universal este compatibil atât cu sursele de alimentare monofazate de 220V, cât și cu surse de alimentare trifazate. Mașina Leader PF 1.14 este echipată cu un sistem care recuperează energia (încarcă bateria) în timpul frânării și la eliberarea accelerației.

Telematica integrată Farmatics este instalată în compartimentul motor din spate. Un motor electric de 51kW poziționat pe puntea spate transmite puterea mecanic către puntea față prin intermediul unui cardan, iar un sistem selectabil cu două viteze permite o viteză maximă de până la 20km/h.

Alte caracteristici ale Leader PF Full Electric includ tracţiunea 4×4 şi sistemul de direcţie cu patru roţi directoare, ce permite trei tipuri de mişcări: direcție crab și doar cu tracțiune față. Sistemul de suspensie hidropneumatic este reglabil pe înălțime.

Sistem electronic de cântărire şi autocurăţare

Un al doilea motor electric de 45kW furnizează puterea necesară atât pentru melcul vertical de amestecare (sunt disponibile opt viteze de amestecare), cât şi pentru capul de frezat care are o lățime de 2m. O funcție specială de curățare permite melcului să golească complet amestecul furajer din interiorul cuvei de amestecare. După cum era de așteptat, Leader PF Full Electric este prevăzut și cu un sistem electronic de cântărire.

În interiorul cabinei, există un nou monitor de control (de 10 inchi), care arată toți parametrii mașinii și datele din sistemul de analiză NIR integrat. Principalele funcțiile ale mixerului furajer pot fi operate cu ajutorul unui joystick şi al butoanelor plasate pe cotiera laterală.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →