4 minute de citit

Fabrică 4.0 complet nouă la Forges de Niaux

Fabrica 4.0 complet noua la Forges de Fabrică 4.0 complet nouă la Forges de Niaux

Cu un target anul de 2,6 milioane de talere, Forges de Niaux a transformat complet procesul de producție, devenind cu adevărat o fabrică a viitorului, în acord cu noile cerințe de mediu și de economisire a resurselor.

Fondată în anul 1881 ca o forjă (instalație pentru încălzirea metalelor în vederea forjării lor la cald) în satul Niaux din Munții Pirinei și bucurându-se de resursele locale de minereu, lemn și apă, fabrica Forges de Niaux începe producția primelor talere de disc la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945, când tehnologia americană a plugurilor cu disc a ajuns în Europa.

”Am profitat de acest moment pentru a face o transformare tehnologică cu o viziune mai ecologică: continuarea îmbunătățirii pactului de mediu și raționalizarea consumului de energie. De exemplu, vom reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră și vom folosi doar apa de ploaie pentru rețeaua noastră industrială. Aceasta este cu adevărat fabrica viitorului.” – LAURENT PINÉDA, Manager al Forges de Niaux

Producție de pionierat

Forges de Niaux continuă să fie un pionier în domeniu: în 1960 produce talerele Niaux140, iar în 1985 talerele Niaux160 – modelul cu cea mai mare duritate la acea vreme, 160 kg/mm2 (46 HRC).

În 2009, Forges de Niaux brevetează talerul Niaux200, o inovație care cu cele 200 kg/mm2 ridică ștacheta la un nivel superior, depășind orice alt taler de disc existent atunci pe piață.

Compania germană Industriehof, care în 2008 era acționar, devine proprietar Forges de Niaux în 2019. Unitatea avea la acea vreme 120 de angajați și o cifră de afaceri de 20 milioane de euro.

Fabrica 4.0 complet noua la Forges de Niaux 2 Fabrică 4.0 complet nouă la Forges de Niaux

Peste 2,6 milioane de talere

Cererea crescută de talere de disc a făcut firească deschiderea unei noi fabrici de producție, o unitate modernă de tip 4.0. Astfel, cu o investiție de circa 23 milioane de euro, Industriehof decide începerea construcției în 2021. S-a schimbat nu doar tehnologia, ci și viziunea, promovând o abordare ecologică.

Anul acesta a început producția primelor talere de disc la noua fabrică, iar anul viitor se dorește funcționarea completă a tuturor liniilor de producție. Cu toate acestea, fabrica mamă de la Haute Ariège va mai rămâne în funcțiune o perioadă.

Noua locație din Pamiers / Toulouse are o suprafață de peste 9.000 mp și dispune de 9 linii de producție complet automatizate, cu o capacitate de peste 2,6 milioane de talere de disc produse anual.

Proces de producție automatizat și ecologic

Panourile fotovoltaice care acoperă cei peste 3.000 mp construiți produc 588 kWP, asigurând în bună parte autonomia energetică.

Producția a fost certificată ISO și se realizează cu o reducere de peste 55% a emisiilor de carbon. Procesul de fabricație a fost premiat de către France Relance și Agenția pentru tranziție ecologică din Franța. Proiectul presupune abandonarea aproape completă a utilizării gazelor naturale în favoarea utilizării energiei electrice ca energie principală pentru prelucrarea materiilor prime.

Noul proces complet robotizat permite nu doar dublarea capacității de lucru față de fabrica mamă, ci și o calitate verificată automat a fiecărui taler care iese de pe linia de producție.

Talerul cu cea mai mare durată de viață

În urma tratamentului de duritate aplicat, proces brevetat, Niaux200 este talerul de disc cu cea mai mare durată de viață existent pe piață, precum și unul cu o mare flexibilitate și cu rezistență la șocuri, producătorul francez Forges de Niaux oferind garanție împotriva fisurilor pe toată durata de viață a talerului de disc.

Din acest motiv, mulți producători renumiți din industria mașinilor agricole folosesc discurile Niaux200.

PERFORMANȚĂ GARANTATĂ

Forges de Niaux garantează performanțele de neegalat ale talerelor de disc Niaux200, rezistența la șoc, la deformare și la abraziune fiind net superioară oricărui competitor. Aceasta datorită celor 3 zone de duritate diferite:

  • Zona centrală de fixare cu o duritate 48-50 HRC oferă flexibilitate;
  • Zona de tranziție 50-55 HRC;
  • Zona exterioară cu duritate 55-58 HRC pentru o rezistență mare la uzură.

Un aspect de luat în calcul este auto-ascuțirea în zona de lucru.

Forges de Niaux și Industriehof își vor întâmpina clienții și colaboratorii cu și mai multe noutăți la standul de la Agritechnica.

 

un articol de

Industriehof Scherenbostel

mai multe pe această temă www.industriehof.com/ro/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →