1 minut de citit

Exporturile UE de carne de porc în primul trimestru al anului 2019

Faţă de primul trimestru al anului trecut, exporturile de carne de porc din UE au sporit cu 9,2%, cu un total de 1.110.499 tone. Semnificativă este creşterea exporturilor către Vietnam, ţară asiatică puternic afectată de pesta porcină africană, care a înregistrat o creştere de 90%, absorbind o cantitate de 23.093 de tone.

Destinaţia principală rămâne însă China, cu 454.216 tone livrate în primel trei luni ale anului, ceea ce înseamnă aproape 41% din totalul exporturilor, cu o creştere cu 26% faţă de primul trimestru al anului 2018. Alte pieţe importante pentru carnea de porc europeană sunt Japonia (10,8%), Coreea de Sud (7,4%), Filipine (6,9%) şi Hong Kong (5,4%).

Uniunea Europeană este principalul exportator de carne de porc şi produse din carne de porc la nivel mondial, în timp ce SUA, care ocupă încă locul doi, a suferit o uşoară scădere.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →