Exporturile maritime de OI vii din AUSTRALIA vor fi eliminate în 4 ani! Guvernul oferă compensații financiare, fermierii se REVOLTĂ! - Revista Ferma
3 minute de citit

Exporturile maritime de OI vii din AUSTRALIA vor fi eliminate în 4 ani! Guvernul oferă compensații financiare, fermierii se REVOLTĂ!

miei din Australia Exporturile maritime de OI vii din AUSTRALIA vor fi eliminate în 4 ani! Guvernul oferă compensații financiare, fermierii se REVOLTĂ!
Credit foto @iStock.com/Tutye

Exportul de oi vii pe mare din Australia se va încheia în 2028, a anunțat guvernul australian.

Un pachet federal de sprijin pentru tranziția de 107 milioane USD pentru industria ovină australiană va sprijini eliminarea treptată a exporturilor maritime de oi vii.

Legislația care adoptă eliminarea treptată urmează să fie introdusă în acest mandat al Parlamentului Australiei.

Data la care se va încheia exportul de oi vii pe mare a fost confirmată de guvernul australian ca fiind 1 mai 2028.

Într-o declarație a ministrului Agriculturii, Pescuitului și Pădurilor, Murray Watt, industria exportului de oi vii a fost catalogată ca fiind „în declin de mulți ani”. Acest fapt este demonstrat prin valoarea exporturilor care au scăzut de la 415 milioane USD în 2002-2003, la 77 milioane USD în 2022-2023.

Cu toate acestea, declarația a arătat că cererea de carne de oaie în carcasă atât în ​​Australia, cât și în străinătate „a crescut rapid”.

Ministrul Watt a spus: „Oferim certitudine producătorilor de ovine și lanțului de aprovizionare punând pe masă 107 milioane de dolari pentru a permite o tranziție ordonată și bine planificată de la comerțul maritim cu animale vii.

Acesta este un pachet cuprinzător care va ajuta la consolidarea lanțurilor de aprovizionare, la dezvoltarea oportunităților de piață și la îmbunătățirea bunăstării animalelor. În contextul în care sectorul cărnii de oaie din Australia este în plină expansiune, industria noastră de ovine are un viitor strălucit. Acest sprijin îl va ajuta să continue să crească, creând mai multe locuri de muncă locale prin creșterea valorii adăugate”.

Ministrul Watt a spus că sprijinul pentru tranziție se va concentra pe a ajuta persoanele, întreprinderile și comunitățile afectate să planifice și să se adapteze la eliminarea treptată  exporturilor maritime de ovine vii.

FERMIERII SUNT REVOLTAȚI!

Federația Națională a Fermierilor (NFF) din Australia a declarat că fermierii au rămas „șocați” după anunțul celor patru ani de eliminare treptată a exporturilor de oi vii, scrie Agriland.ie

Directorul executiv al NFF Tony Mahar a declarat: „Vom întoarce spatele partenerilor cruciali din Orientul Mijlociu care au pledat pentru continuarea acestui comerț.Această bătălie este departe de a se termina. Nu ne vom odihni până când această politică greșită nu va fi răsturnată și îndemnăm pe toată lumea, în special în vest, să continue să lupte și să ne apărăm drepturile”, a adăugat Mahar.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →