Excelența în agricultură poartă un nume: Dicor Land - Revista Ferma
4 minute de citit

Excelența în agricultură poartă un nume: Dicor Land

IRIGAȚII: Proiecte la cheie

Adrian Marius Nafornita Dicor Land Excelența în agricultură poartă un nume: Dicor Land
Adrian Marius Năforniță, Brand Manager la Dicor Land

La finalul anului trecut, compania Dicor Land a primit certificarea “Best Managed” în cadrul programului de business Deloitte Private Best Managed Companies, oferind recunoaștere performanței antreprenoriale românești pe baza unei metodologii internaționale.

„Premiul obținut încununează eforturile echipei, atât ale celei de management, cât și ale tuturor angajaților și, bineînțeles, ale partenerilor cu care colaborăm”, ne-a declarat Adrian Marius Năforniță, Brand Manager la Dicor Land.

De peste un deceniu, compania gălățeană este furnizorul de utilaje agricole, piese, soluții tehnice, service și servicii de finanțare necesare realizării performanței în agricultură, dezvoltând un model de afacere optimizat pornind de la cerințele și exigențele clienților. Partenerii săi în achiziția de utilaje agricole noi sunt destul de cunoscuți: Maschio Gaspardo, Lemken, Irtec, Olimac, Pronar, Tehnofavorit, Rolmako, Madara, Zanon, Orsi, APV.

PROIECTE LA CHEIE PE PARTEA DE IRIGARE

„Compania noastră acoperă destul de bine partea de irigații (Dicor Land fiind unic importator în România al produselor Irtec din 2018), promovând soluții premium: atât sisteme de irigat clasice, cu tamburi şi motopompe, cât şi sisteme liniare: pivot central, instalație liniară și Hipodrom. Propunem, de asemenea, o soluție completă, oferind proiecte la cheie, începând cu zona de proiectare până la instalarea echipamentului și a infrastructurii aferente”, a precizat Brand Managerul Dicor Land.

Investiția în irigații e o soluție care se dezvoltă din ce în ce mai mult, susține Adrian Marius Năforniță, motivată de lipsa de resurse de apă imediat disponibile. Fermierii s-au orientat către nevoi urgente, mai cu seamă că în ultima perioadă nivelul precipitațiilor în anumite regiuni agricole a fost extrem de scăzut (au căzut undeva la 220-230 litri pe mp când necesarul ar trebui să depășească 600 /mp).

„Ne așteptăm ca în lunile următoare să crească cererea de echipamente de irigații, deoarece vor fi implementate proiectele lansate de fermieri către finalul anului trecut. Este vorba despre DR 25 și DR 26 privind modernizarea infrastructurii de irigații, dar și finanțări pentru sistemele de irigații locale”, a subliniat acesta.

UTILAJE PENTRU TEHNOLOGIILE CONVENȚIONALE ȘI PENTRU CELE CONSERVATIVE

Dicor Land oferă soluții complete în tot ce înseamnă zona agricolă, mai cu seamă o gamă foarte largă de mașini, utilaje și echipamentele pentru prelucrat terenul și însămânțat (pluguri, combinatoare sau orice utilaj din zona aceasta, semănători); soluții de recoltare, de transport.

„Pentru că vorbim de campania de semănat, am venit în întâmpinarea fermierilor noștri cu diverse promoții și pachete pentru echipamentele de sezon. Startul solicitărilor a venit de undeva din sudul țării, urmat de celelalte regiuni agricole.

De asemenea, cu utilajele din portofoliul Dicor Land se pot întreprinde, atât practicile tradiționale de prelucrare a solului, care presupun: arat, scarificat, discuit, tot procesul, cât și cele conservative, cu mai puține treceri. Sunt fermieri care au decis să facă pasul, dând startul acestui trend, tocmai prin abordarea tehnologiilor minim-till, strip-till sau chiar no-till. E o tranziție care se realizează în timp”,a susținut Brand Managerul Dicor Land.

DEMONSTRAȚII DE CÂMP ȘI PREZENȚA LA TÂRGURI

Acesta a continuat precizând că și anul acesta agenda evenimentelor „se derulează pe două segmente: demonstrații în câmp cu echipamente de prelucrarea solului, de recoltat sau cu sisteme de irigat, și participarea la târgurile de profil. Primul va fi în aceste zile la Agraria (Cluj), unde vom expune utilaje care se pliază pe solicitările fermierilor din zona Ardealului. Vor urma Agriplanta, Agromalim, FarmConect și Indagra”.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →