3 minute de citit

Excelenţa ca obiectiv ţintă – Mecanica Ceahlău îşi redefineşte standardele

Mecanica Ceahlău, unul dintre cei mai activi producători de utilaje agricole din România, şi-a concentrat anul acesta eforturile şi investiţiile către creşterea semnificativă a calităţii echipamentelor produse în fabrica de la Piatra Neamţ. “Cuvintele definitorii asociate portofoliului nostru sunt, începând din 2018, excelenţă şi un nou standard de calitate pentru toate produsele disponibile pe piaţă sub brandul Mecanica Ceahlău”, spune Sorin Molesag, CEO-ul companiei, explicând care este actualul focus al producătorului român de echipamente agricole.
Principalele îmbunătăţiri ale standardului sunt atât la nivel estetic, cât şi funcţional şi se datorează retehnologizării unor compartimente importante din cadrul liniei de producţie, cum ar fi: debitarea laser, tratamentele termice, vopsitoria – totul dublat de procedee stricte de control al calităţii.

Combinatorul SOLARIS_b

Portofoliu extins
Mecanica Ceahlău are, în prezent, peste 35 de produse proprii în portofoliu, care asigură gama completă pentru pregătirea patului germinativ (pluguri, scarificatoare uşoare şi grele, grape cu discuri independente, combinatoare), pentru semănat (semănători pentru plante prăşitoare şi pentru păioase), întreţinere culturi (prăşitori, maşini de împrăştiat îngrăşăminte solide) şi echipamente de recoltat (greble, cositori şi maşini de balotat) şi continuă să dezvolte noi modele.
Noutăţile lansate în 2018 sunt: Grapa cu discuri independente şi cu lăţime de lucru de 5 m MAGNUM 5; Combinatorul VM 4.2 cu lăţimea de lucru de 4,2 m; Plugurile CERES, cu mai multe dimensiuni de cadru şi număr de trupiţe de la 2 la 6; Scarificatoarele uşoare HADES cu 5 organe active şi 2,5 m lăţime de lucru şi cu 7 organe active şi 3 m lăţime de lucru; Combinatorul SOLARIS 6 – cu lăţimea de lucru de 6 m, tractat, precum şi mai multe modele de cositori, greble şi maşini de balotat.
În portofoliul companiei se află în continuare tractoarele Steyr, maşinile de erbicidat Projet şi încărcătoarele frontale Stoll.
Mecanica Ceahlău este producătorul român de echipamente agricole pe care fermierii din România se bazează constant. Compania a parcurs, în ultimii cinci ani, un amplu proces de modernizare, extindere a capacităţii de producţie şi specializare de personal. Anul 2018 este etapa de consolidare a calităţii şi de creştere a standardului de excelenţă pentru produsele dezvoltate sub brand propriu în cadrul fabricii pe care compania o deţine la Piatra Neamţ.

Text şi foto: Mecanica Ceahlău

PROVOCĂRILE TOAMNEI ŞI SOLUŢIILE MECANICA CEAHLĂU
Planurile companiei pentru sezonul de toamnă au ca obiectiv susţinerea fermierilor în activităţile sezoniere derulate şi optimizarea lucrărilor necesare, cu ajutorul tehnologiei. “Pentru campania de însămânţare din toamnă, putem oferi agricultorilor români toată gama de semănători pentru păiose tip SUP modernizată: roţi de sprijin mărite, distribuitori dubli de seminţe compacţi şi sibare independente.
În condiţiile unui an agrotehnic foarte dificil, cu secetă prelungită, urmată de ploi abundente în perioada de recoltare, fermierii au noi provocări de gestionat în teren. Le cunoaştem şi avem pregătite stocurile necesare pentru a pune la dispoziţia acestora toată gama de echipamente”, menţionează Sorin Molesag.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →