Este carnea artificială un atentat la sănătatea umană? - Revista Ferma
2 minute de citit

Este carnea artificială un atentat la sănătatea umană?

FDA a deschis practic uşa comercializării unui produs al companiei Upside Foods, care este obţinut din celule stem recoltate de la puii de găină. În acelaşi timp, start-up-ul furnizor de ingrediente îşi propune să înlocuiască albinele cu bioreactoare şi fermentaţie de precizie pentru a furniza mierea viitorului. Un studiu publicat recent, care analizează schimbarea dietelor (bazate pe mai puţine produse de origine animală), confirmă că aceasta ar putea duce la o reapariţie a tulburărilor de deficit de iod, cu potenţial impact de lungă durată asupra dezvoltării creierului uman.

carne-de-laborator_bÎn acest context, susţine Farm Europe – grupul european de reflecţie în domeniul economiei rurale, se aşteaptă mai multe întârzieri pentru dosarul de etichetare nutriţională de pe partea din faţă a ambalajului. De fapt, chiar dacă se aştepta ca Comisia să înceapă să discute proiectele legislative sub preşedinţia cehă a Consiliului, în timpul mai multor evenimente publice s-a anunţat că dosarul are nevoie de o analiză suplimentară, iar o evaluare a impactului este în curs. Probabil, preşedinţia suedeză va fi cea care va trebui să se ocupe de acest dosar… dacă Comisia ar propune un proiect în următoarele şase luni, estimează Farm Europe.

Potrivit Farm Europe, noua literatură constată că produsele industriale care urmăresc să imite carnea conţin „antinutrienţi”, care nu permit organismului să absoarbă corect nutrienţii specifici, cum ar fi fierul şi zincul.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →