Echipa Departamentului Marketing a gândit întâlnirea în formatul unei mese rotunde, restrânse, la care au fost invitaţi cei mai reprezentativi cultivatori din zona tecuceană, actori comerciali care au legat relaţii de afaceri stabile cu Prutul.
Clubul High Oleic
Cu acest prilej, la Tecuci, s-a constituit Clubul High Oleic, ce coincide cu marcarea a 125 de ani de la înfiinţarea Fabricii de ulei Prutul de la Galaţi. „La Tecuci, practic, a fost o altfel de întâlnire pe care am organizat-o cu fermierii, partenerii noştri, mergând şi discutând mult mai adânc pe anumite tendinţe care se manifestă în agricultură în ultimul timp, şi anume pe partea de High Oleic. Având în vedere că suntem singurul producător de ulei High Oleic din România, avem nevoie de materie primă. În acest fel, dorim să legăm parteneriate mult mai strânse şi mult mai ample cu partenerii noştri fermieri, în special cu cei din judeţul Galaţi, având în vedere că fabrica se află tot în acest judeţ. În acest sens, am deschis înscrierile în Clubul High Oleic, pe care l-am înfiinţat anul acesta”, ne-a declarat Claudiu Spiridonescu, noul Director Comercial al Diviziei Agribusiness – Prutul.
Prutul – distribuitor al hibridului LG 54.52 HO CL, în 2018
Prutul comercializează o gamă completă de inputuri (seminţe, îngrăşămine, pesticide, motorină), de la cei mai mari producători din piaţa locală şi, începând cu 2018, este distribuitor al hibridului LG 54.52 HO CL (Limagrain), dar şi al îngrăşămintelor solide Agroleaf Crop (Everris International – ICL Specialty Fertilizers).
LG 54.52 HO CL este un hibrid Clearfield high oleic (>87% acid oleic), semitimpuriu, cu perioada de vegetaţie de 126-128 zile. Acesta prezintă talie înaltă, foliaj abundent, de culoare verde-închis, capitul mare, bine dezvoltat şi bine fecundat. Sămânţa este de mărime mijlocie, cu MMB de 57-60 g. Hibridul LG 54.52 HO CL este rezistent la Orobanche Cumana până la rasa G şi, prin tratamentul cu Pulsar 40, la toate rasele cunoscute; are toleranţă bună la frângerea tulpinii şi la Putregaiul alb. Densitatea recomandată este de 50.000-53.000 plante recoltabile/ha. Hibridul LG 54.52 HO CL poate fi cultivat în zonele de cultură a florii-soarelui în România în care gradul de infestare cu lupoaie este până la rasa G.
„Ne dorim să fim un partener de încredere pentru producătorii agricoli, prin calitatea produselor şi serviciilor oferite. Viziunea noastră este aceea de a fi un lider în industria de ulei vegetal şi de agribusiness din România. De asemenea, dorim să ne facem cunoscută mult mai bine partea de ulei vegetal pe care o producem şi să înţeleagă şi fermierii care sunt nevoile noastre ca procesator de ulei. În momentul în care vorbim de Prutul, nu discutăm doar despre un distribuitor de inputuri, discutăm în esenţă şi despre un procesator. Practic, suntem un procesator şi un distribuitor, ceea ce înseamnă un univers de business şi o stabilitate mai mare pe care le-o putem crea”, a precizat Claudiu Spiridonescu.
Prutul este o companie cu un model de business integrat, ce deţine peste 22 de capacităţi de depozitare a cerealelor şi a plantelor oleaginoase, însumând peste 430.000 tone, fiind prezente în nouă dintre judeţele cu cel mai mare potenţial agricol din România: Galaţi, Călăraşi, Dolj, Iaşi, Brăila, Olt, Ialomiţa, Teleorman şi Constanţa.
Evenimentul de la Tecuci nu a fost sigular. Întâlniri cu fermierii cultivatori de floarea-soarelui High Oleică au avut loc în mai multe judeţe ale ţării: Teleorman, Dolj, Olt, Iaşi, Bacău şi Vaslui.
2018 – AN ANIVERSAR
„În acest an sărbătorim 125 de ani de la înfiinţarea Fabricii Prutul din Galaţi, iar acest Club High Oleic este modul prin care vrem să marcăm acest eveniment. Ne dorim să creăm un front comun cu partenerii noştri, cu fermierii, astfel încât să reuşim să înţelegem mult mai bine aspectele pe care aceştia le întâmpină pe parcursul uni an agricol”, ne-a declarat Claudiu Spiridonescu.
Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)