Erbicidul Pontos®: Pentru combaterea eficientă a buruienilor la culturile de grâu și orz - Revista Ferma
2 minute de citit

Erbicidul Pontos®: Pentru combaterea eficientă a buruienilor la culturile de grâu și orz

Erbicidul Pontos 1 Erbicidul Pontos®: Pentru combaterea eficientă a buruienilor la culturile de grâu și orz

În căutarea soluțiilor inovatoare pentru o agricultură mai eficientă, erbicidul Pontos® se remarcă ca o alegere potrivită pentru fermieri. Cu un amestec bine gândit și caracteristici distincte, acesta reprezintă o soluție pentru combaterea eficientă a buruienilor în culturile de grâu și orz.

Care sunt beneficiile erbicidului?

  • Combatere eficientă: Combinând două substanțe active – flufenacet și picolinafen – erbicidul Pontos® combate un spectru larg de buruieni monocotile și dicotile, asigurând un control eficient asupra unui număr mare de buruieni .
  • Efect rezidual de lungă durată: Efectul rezidual al Pontos® se traduce într-o protecție prelungită împotriva regenerării buruienilor. Astfel, se reduce necesitatea aplicării repetate și se menține o cultură curată în etapele critice de dezvoltare.
  • Flexibilitate în aplicare: Pontos® poate fi aplicat atât preemergent (BBCH 00-09) cât și postemergent (BBCH 10-29), adaptându-se la nevoile fiecărei culturi și la momentul optim de tratament.

Erbicidul Pontos 2 Erbicidul Pontos®: Pentru combaterea eficientă a buruienilor la culturile de grâu și orz

Cum și când se aplică Pontos®

Pontos® este un erbicid inovator, aplicabil toamna pentru culturile de grâu și orz. Acesta conține două substanțe active cu moduri diferite de acțiune: 240 g/l flufenacet și 100 g/l picolinafen. Flufenacet acționează asupra meristemului, inhibând diviziunea și creșterea celulelor, în timp ce picolinafen blochează sinteza carotenoidelor și enzima fitoen desaturaza. Pontos® poate fi aplicat o singură dată pe sezon, preemergent (BBCH 00-09) sau postemergent (BBCH 10-29) la culturile de grâu și orz.

Burienile combătute de erbicidul inovator

Erbicidul Pontos® se aplică la culturile de grâu și orz în toamnă pentru a lupta împotriva buruienilor monocotile și dicotile. În cazul grâului și orzului, Pontos® combate eficient buruienile monocotile cum ar fi Apera spica-venti, Poa annua, Alopecurus myosuroides, Lolium multiflorum, și buruienile dicotile precum Galium aparine, Matricaria spp., Veronica spp., Viola arvensis, Chenopodium album.

Alfă mai multe despre erbicidul Pontos® și cum poți scăpa eficient de buruienile nedorite la culturile tale de grâu și orz, chiar de la experții BASF.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →