3 minute de citit

E oficial: AGRITECHNICA nu se mai ţine!

Este o decizie oarecum neaşteptată, dacă ne gândim că organizatorii – DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) – au dat asigurări până de curând că evenimentul se va desfăşura cu prezenţă fizică în perioada 27 februarie – 5 martie 2022, după ce fusese deja amânat o dată. Conform calendarului iniţial, târgul de la Hanovra ar fi trebuit să se desfăşoare în această toamnă.

Agritechnica-DLG_bMotivul acestei anulări (deci nu vorbim de o nouă amânare!) este desigur legat de situaţia pandemică, şi mai cu seamă de apariţia noii tulpini de coronavirus (Omicron), care pare a fi mult mai contagioasă decât varianta Delta, care este dominantă în acest moment în Europa şi restul lumii. Iar decizia a fost luată în urma consultărilor cu reprezentanţii guvernului landului Saxonia Inferioară, care este responsabil la nivel regional pentru implementarea restricţiilor legate de pandemia Covid-19.

Ce se întâmplă cu standurile închiriate?

În prezent, DLG încearcă să clarifice cu reprezentanţii companiilor expozante cum să procedeze cu chiria standurilor care a fost deja plătită. Din câte se pare, o mare parte din suma deja achitată ar urma să fie utilizată ca şi credit pentru ediţia din 2023 a expoziţiei Agritechnica. Până astăzi confirmaseră participarea la Agritechnica 1.801 companii. Ca să vă faceţi o idee, la ediţia de acum doi ani au expus nu mai puţin de 2.800 de firme iar numărul vizitatorilor s-a apropiat de 450.000.

În 2019, circa 62% dintre expozanţi şi 31% dintre vizitatori au venit din afara Germaniei. Dintre numele mari, doar John Deere şi JCB şi-au declinat oficial participarea la ediţia ce ar fi trebuit să aibe loc la sfârşitul lui februarie, invocând fie anumite incertitudini legate de situaţia pandemică, fie nemulţumi cu privire la perioada desfăşurării acestui eveniment.

Experienţă digitala

Chiar dacă evenimentul în sine a fost complet anulat, Agritechnica 2022 are loc totuşi, chiar în acest moment, în format digital. Încă de la jumătatea lunii noiembrie, reprezentanţii companiilor producătoare de tehnologii agricole au oportunitatea de a se conecta la reţeaua internaţională DLG, interacţionând cu potenţialii clienţi. Programul de evenimente digitale include conferinţe, prezentări de produse şi sesiuni de networking. Pentru a avea acces la platformă este nevoie doar să vă înscrieţi pe site-ul Agritechnica, accesând secţiunea ‘Digital’.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →