După 2 ore de protest al agricultorilor bulgari, traficul prin Vama Giurgiu a fost reluat - Revista Ferma
3 minute de citit

După 2 ore de protest al agricultorilor bulgari, traficul prin Vama Giurgiu a fost reluat

proteste fermieri bulgaria După 2 ore de protest al agricultorilor bulgari, traficul prin Vama Giurgiu a fost reluat
Credit foto @https://images.english.elpais.com/

„Vămile dintre România și Bulgaria au fost blocate de fermierii care protestează în țara vecină. La orele pânzului, traficul a fost reluat în sensul giratoriu din PTF Ruse ca urmare a încetării acțiunii”, potrivit Agerpres.

Producătorii agricoli bulgari protestează la nivelul național cerând protejarea producției interne și a ajutoarelor privind sectorul agricol.

Demonstrații și blocaje au fost planificate în 80 de puncte din Bulgaria; blocajele de circulație durând între orele 10:00-12:00, iar protestele vor continua și în zilele următoare.

„Începând cu ora 10:10 traficul prin PTF Giurgiu a fost oprit pe ambele sensuri pentru toate mijloacele de transport din cauza protestului fermierilor bulgari în sensul giratoriu din PTF Ruse, iar la orele 12:20, traficul a fost reluat. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

În funcţie de evoluţia situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de aşteptare vor fi actualizaţi periodic.

În prezent, timpul de aşteptare la controlul de frontieră, prin PTF Giurgiu, este de 180 de minute pe sensul de ieşire din ţară pentru camioane şi de 160 de minute pe sensul de intrare în ţară, iar pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 40 de minute pe ambele sensuri de mers, scrie Agerpres.

De asemenea, Garda de Coastă a fost informată, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 06.02.2024 și 07.02.2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă și Vama Veche.

„Precizăm că aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a transmis Garda de Coastă.

Asociația Națională a Producătorilor Bulgari de Cereale a prezentat o harta cu 80 de puncte din țară, unde circulația va fi blocată cu echipamente grele cel puțin două ore pe zi, pe perioada nelimitată.

În cazul frontierei cu România, sunt vizate podurile și punctele de frontieră: Giurgiu-Ruse și Calafat – Vidin,  precum și vămile de la Silistra – Ostrov – Călărași, Kardam – Negru Vodă și Durankulak – Vama Veche.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →