2 minute de citit

DUBAI: Ferma cu 10.000 de cămile exportă lapte în 20 de ţări

Totul a început în urmă cu peste 35 de ani, când la Laboratorul Central de Cercetare Veterinară (CVRL) dinDubaia apărut ideea unei instalaţii de muls cămile. Au început cercetările pe un număr mic de cămile care au fost crescute cu scopul specific de a obţine dovezi ştiinţifice ale beneficiilor pentru sănătate ale laptelui de cămilă ca parte importantă a dietei tradiţionale de bază a beduinilor. Ulterior, scopul final a fost introducerea pe pieţe a laptelui de cămilă pentru un număr mare de consumatori.

10.000 DE CAMILE_b 

O cercetare de succes

În urmă cu peste 35 de ani, la Laboratorul Central de Cercetare Veterinară (CVRL) dinDubaia luat naştere ideea unei instalaţii de muls cămile. Au început cercetările pe un număr mic de cămile care au fost crescute cu scopul specific de a obţine dovezi ştiinţifice ale beneficiilor remarcabile pentru sănătate ale laptelui de cămilă ca parte importantă a dietei tradiţionale de bază a beduinilor. Scopul final a fost introducerea pe pieţe a laptelui de cămilă şi, prin aceasta, să-l facă accesibil unui număr mare de consumatori.

Click AICI şi vezi cum se realizează mulsul automatizat în ferma de cămile Camelicious! https://www.youtube.com/watch?v=IS3e2nxiW8I

 camelicious 5_b

 

10.000 de cămile produc lapte pentru export în peste 20 de ţări

Camelicious este cea mai mare şi mai avansată unitate din lume în producţia de lapte de cămilă în ceea ce priveşte cantitatea de producţie şi varietatea produselor. 

Compania are 10.000 de cămile şi obiectivul este de a ajunge la 20.000 în următorii cinci ani. Fabrica respectă cel mai înalt standard de calitate şi are o echipă de 740 de angajaţi. Circa 336 de pui de cămilă se nasc anual în fermă, dar o cămilă nu poate produce lapte înainte de vârsta de şase ani. Fiecare cămilă aflată în lactaţie dă 10 kilograme de lapte pe zi, iar medicii şi tehnicienii de specialitate monitorizează toate etapele producţiei de lapte pe baza celor mai înalte standarde internaţionale.

CITEŞTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN EXCLUSIVITATE ÎN REVISTA FERMA, LA RUBRICA FERMA 4.0!


Comandă revista în format electronic de AICI!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →