Până în prezent, astfel de drone au fost testate pentru răspândirea de momeli contra melcilor, seminţe mici şi îngrăşăminte minerale. Acum, bordul dronei cuprinde o unitate de fertilizare dotată cu un sistem de împrăştiere cu un singur disc, denumită DRACO (Drone Application Copter). Drona poate transporta 30 kg de îngrăşământ într-un buncăr de 50 litri. Deloc surprinzător, Rauch afirmă că cel mai mare avantaj este abilitatea dronei de a împrăştia îngrăşăminte indiferent de condiţiile de la sol. Practic, unitatea poate zbura şi deasupra suprafeţelor împădurite sau a mlaştinilor. Deci se evită compactarea solului sau eventualele daune aduse vegetaţiei din teren.
Datorită tehnologiei GPS, se poate defini şi planifica exact traseul de zbor al dronei Rauch. Prin simpla apăsare a unui buton, chiar şi numai pentru zone mici, individuale, de împrăştiere a îngrăşămintelor, CultiCopter urmează automat traseul de zbor predefinit.
Unitatea de împrăştiere DRACO ajustează automat rata de aplicare şi lăţimea de lucru, conform cerinţelor utilizatorului. De asemenea, este posibilă înregistrarea datelor din fiecare rulare.
Bateriile litiu-polimer ale AGRONATOR furnizează suficientă energie pentru o durată de zbor de până la 40 de minute. Reîncărcarea acumulatorilor durează apoi 20 de minute, după care drona se poate angaja în următoarea misiune de fertilizare.
Datorită vitezei sale de zbor ridicate şi a capacităţilor extraordinare de manevrare în spaţiul aerian fără obstacole, combinaţia dintre drona AGRONATOR şi unitatea de împrăştiere DRACO este superioară oricăror roboţi agricoli autonomi de la sol care se află în prezent pe piaţă.
Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (203) (15-30 noiembrie 2017)