Două zile decisive pentru ministrul Agriculturii Florin Barbu! - Revista Ferma
3 minute de citit

Două zile decisive pentru ministrul Agriculturii Florin Barbu!

Barbu Florin Ionut Ministrul Agriculturii Două zile decisive pentru ministrul Agriculturii Florin Barbu!

Două zile decisive pentru ministrul Agriculturii Florin Barbu: Camera Deputaţilor dezbate luni, 25 martie, moţiunea simplă împotriva acestuia, votul pe moțiune urmând să fie dat marţi, 26 martie.

Moţiunea simplă iniţiată împotriva ministrului Florin Barbu de deputaţii USR este intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”.

Deputaţii USR solicită, în moţiunea simplă, ca prim-ministrul Marcel Ciolacu să-l demită pe ministrul Agriculturii Florin Barbu, susţinând că acesta

”ar trebui să lase această funcţie pentru cineva mai priceput şi mai puţin nostalgic după comunism”.

Potrivit USR, ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, ”îi tratează cu dispreț pe fermieri și îi sfidează pe românii care plătesc zilnic, în piață și în magazine, prețul incompetenței sale. În schimb, ministrul PSD a știut să promoveze o lege prin care stuful din Delta Dunării să fie folosit pentru a umfla conturile apropiaților baronului Paul Stănescu.

Pentru toate aceste probleme și pentru multe altele, precum eșecul uriaș al Casei Unirea, Florin Barbu trebuie să plece din funcția de ministru, să vină cineva mai priceput și mai puțin nostalgic după comunism.”

De asemenea, USR susține că ”fermierii români primesc de aproape opt ori mai puține ajutoare de stat față de fermierii polonezi și nu este vorba de instituțiile europene sau de grânele ucrainene, e vorba strict de nepăsarea Guvernului PSD-PNL.

Plafonarea prețurilor la unele alimente, o altă mare „reușită” a ministrului Barbu, a făcut fie ca produsele cu preț plafonat să dispară de pe raft, fie ca prețurile să crească, prin scăderea gramajului per produs. Din propriile declarații, Florin Barbu ar vrea să mai administreze o lovitură dură românilor disperați de creșterea prețurilor: scoaterea mărcilor proprii din magazine. O astfel de măsură va scoate și mai mulți bani din buzunarul românilor deja sărăciți de PSD și PNL.

Ministrul PSD al Agriculturii a știut, în schimb, să se ocupe de rotunjirea conturilor apropiaților baronului PSD Paul Stănescu, în beneficiul căruia a promovat legea prin care stuful din Delta Dunării a devenit pășune și aducător de subvenții europene. Chiar și acum, după ce a intrat pe fir Parchetul European, ministrul Barbu ține cu ghearele de această lege, ne explică cum nu e nicio problemă și aduce elogii dictatorului Ceaușescu.

Ministrul Barbu trebuie să răspundă și pentru Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea”. USR i-a solicitat, repetat, să prezente public neregulile de la Casa Unirea, unde sunt facturi neîncasate de 10 milioane de euro, iar de vândut se vând cu precădere produse de import și nu din producția autohtonă. Ministerul a investit zeci de milioane de euro și în această afacere și tot ce a reușit a fost să îi îmbogățească doar pe unii. În urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii a confirmat, printr-un document oficial, că a trimis la Parchet documentele venite de la Corpul de Control”.

USR a depus moțiunea simplă împotriva ministrului Florin Barbu pe 18 martie, după ce șeful MADR a declarat, într-un interviu, că „președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu” spunea că ”stuful e aurul verde al României”.

Culmea stufului! Ministrul agriculturii citează din Ceaușescu. Florin Barbu: ”Nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României!”

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →