5 minute de citit

Două medalii de argint pentru inovație pentru CLAAS și 3A la Agritechnica 2023

Claas CEMOS medalie argint Agritechnica 2023 Două medalii de argint pentru inovație pentru CLAAS și 3A la Agritechnica 2023
De la lansarea sa la Agritechnica 2019, sistemul de asistență CEMOS pentru tractoare și tehnologiile asociate a câștigat deja trei premii pentru inovație la Agritechnica. Credit foto: Claas

Două soluții inovatoare de la CLAAS au fost premiate la Agritechnica 2023: o medalie de argint pentru inovație pentru sistemul de control al tirantului multidimensional și încă o medalie de argint pentru Grupul 3A Autonomy. Ambele dezvoltări urmăresc să sporească în continuare automatizarea și precizia în agricultură.

CEMOS și 3A: lucrările înalt automatizate și autonome devin realitate

Sistemul de cuplare în 3 puncte există de aproape 100 de ani, iar în acest timp principiile sale de funcționare de bază abia s-au schimbat. Acum CLAAS a dezvoltat următoarea generație a acestei interfețe cheie tractor-utilaj, odată cu lansarea sistemului de control al tirantului multidimensional. O extindere viitoare a sistemului de asistență CEMOS pentru tractoare care a câștigat o medalie de argint Agritechnica pentru inovație.

Acesta este al treilea premiu pentru inovație primit de tehnologia CEMOS pentru tractoare. Sistemul a primit primul său premiu de argint la Agritechnica 2017, ca fiind primul sistem de asistență pentru operator și de optimizare a proceselor bazat pe dialog, cu auto-învățare pentru tractoare. Al doilea premiu de argint pentru inovație a venit la sfârșitul anului 2021, pentru integrarea în CEMOS pentru tractoare a bazei mari de date Terranimo®. Acest lucru a făcut posibilă pentru prima dată integrarea protecției solului în CEMOS și utilizarea acestuia cu un sistem de control al presiunii în anvelope CLAAS CTIC. Din 2022, indicarea automată a riscului de compactare a solului a fost inclusă standard în CEMOS pentru tractoare.

Acum, pentru prima dată, tirantul spate multidimensional premiat integrează brațul superior hidraulic și utilajul în sistemul de control al tirantului printr-o supapă hidraulică. Împreună cu senzorii laterali ai utilajului și ISOBUS, acest lucru permite ghidarea cu precizie a implementelor, de la pluguri și până la distribuitoare de îngrășăminte.

De exemplu, sistemul de control poate transfera greutatea de la un cultivator montat pe puntea spate a tractorului sau poate optimiza modelul de împrăștiere al unui distribuitor de îngrășăminte, asigurându-se că acesta este întotdeauna aliniat orizontal cu solul. Calitatea lucrărilor se îmbunătățește în toate scenariile de utilizare și, în același timp, consumul de carburant este redus cu 5% până la 14% pentru lucrările de prelucrare a solului.

Sistemul inovator de control al tirantului va extinde domeniul de aplicare al funcțiilor CEMOS pentru tractoarele CLAAS pe termen mediu, susținând controlul ușor de utilizat al implementelor de prelucrare a solului.

Grupul 3A medalie argint Agritechnica 2023 Două medalii de argint pentru inovație pentru CLAAS și 3A la Agritechnica 2023
Diferite tehnologii, soluții și produse 3A pot fi văzute la standurile CLAAS, AgXeed și Amazone de la Agritechnica. Credit foto: Claas

Grupul 3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY a primit o medalie de argint suplimentară pentru abordarea deschisă a avansării și dezvoltării combinațiilor tractor – implement înalt automatizate și autonome pentru cultivarea câmpului.

Grupul 3A a fost înființat la sfârșitul verii 2023 de către CLAAS, AgXeed și Amazone. I s-a alăturat acum un al patrulea partener, Müthing, și sunt în desfășurare discuții cu alți producători de utilaje agricole.

„Suntem încântați să ne alăturăm câștigătorilor de premii în perioada premergătoare celui mai important târg de utilaje agricole din lume”, declară membrii fondatori ai grupului 3A: CLAAS, AgXeed și Amazone.

„Abordarea deschisă, cu producători multipli, a Grupului permite producătorilor mai mici, cu mai puține resurse de dezvoltare, să participe la automatizarea progresivă a lucrărilor de pe câmp. Avantajele sunt evidente: expertiza combinată a Grupului va permite tehnologiilor să ajungă mai rapid la maturitatea pieței, accelerând standardizarea procesului. În plus, având în vedere accesul la o gamă largă de soluții ale producătorilor, fermierii și antreprenorii vor putea selecta tehnologia care se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii lor.”

Grupul își propune să accelereze și să consolideze evoluțiile tehnice în domeniile automatizării și autonomiei, lucrând împreună pentru a standardiza interfețele și a oferi soluții practice pentru diversele provocări ale automatizării lucrărilor solului.

Primele soluții tehnice ale Grupului 3A sunt CLAAS Autonomy Connect, AgXeed Box și Amazone AutoTill.

Alți producători de utilaje se vor alătura grupului pentru a juca un rol activ în extinderea gamei de aplicații pentru procesele de lucru în aer liber.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-gruppe.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania, cu sediul central în Harsewinkel, Westphalia, este liderul mondial pe piața combinelor de recoltat furaje. CLAAS domină piața europeană și în cadrul unui alt segment de bază – combinele de recoltat – și este un nume de referinţă de top la nivel mondial în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 12.000 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de euro în anul 2021.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →