5 minute de citit

DLG – Platforma pentru inovaţie şi progres

Scopul asociaţiei DLG constă în promovarea inovaţiei în agricultură, agribusiness şi sectorului alimentar, prin transferul de cunoştinţe, calitate şi tehnologie.

 DLG - Platforma pentru inovaÅ£ie ÅŸi progres_b


DLG TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII

Cu o experienţă în managementul expoziţiilor şi târgurilor comerciale încă din 1885, DLG organizează târguri de top la nivel mondial şi peste 30 de expoziţii pentru agricultură, industria alimentară şi industrii conexe în peste 20 de ţări:

AGRITECHNICA– cea mai mare expoziţie de maşini agricole din lume;

EUROTIER – expoziţia lider mondial în zootehnie;

ENERGY DECENTRAL – eveniment de top dedicat sectorului energiilor regenerabile;

DLG WALDTAGE – expoziţie pentru industria forestieră;

POTATO EUROPE – cea mai mare expoziţie din Europa dedicată sectorului cartofului, cu demonstraţii în câmp. Evenimentul se desfăşoară, pe rând, în Belgia, Germania, Franţa şi Olanda. În Germania şi Olanda organizator este DLG;

DLG FELDTAGE – expoziţie în câmp dedicată sectorului vegetal, cu loturi demonstrative şi demonstraţii cu maşini agricole;

ANOUGA FOOD TEC – cel mai mare târg internaţional dedicat sectorului alimentar şi al băuturilor, unde DLG este partener tehnic.

 DLG Feldtage 1_b


CENTRUL DLG DE COMPETENŢĂ PENTRU AGRICULTURĂ

Aproximativ 900 de experţi – fermieri, cadre universitare, consultanţi, specialişti din sectorul public, factori de decizie politică şi reprezentanţi din agribusiness – lucrează voluntar pentru a oferi soluţii la probleme cheie pentru viitorul agriculturii, în domenii precum producţia vegetală, maşini agricole, creşterea şi nutriţia animalelor, managementul fermelor, durabilitate, acvacultură, bioenergie şi silvicultură.

 DLG Feldtage 2_b


CENTRUL DLG DE COMPETENŢĂ PENTRU ALIMENTAŢIE

O reţea ce reuneşte peste 3.000 de experţi internaţionali independenţi din toate sectoarele cheie pentru industria alimentară analizează teme ce acoperă de la tehnologii în industria alimentară, până la asigurarea şi evaluarea calităţii alimentelor.

 

CENTRUL DLG DE TESTARE A TEHNOLOGIILOR ŞI INPUTURILOR

Este o instituţie lider mondial pentru testarea maşinilor agricole, ce oferă certificări recunoscute naţional şi internaţional, dezvoltă instrumente şi tehnici de măsurare de ultimă generaţie şi instalaţii de testare eficiente. Standul de testare a tractoarelor DLG PowerMix Roller combină cel mai înalt grad de complexitate şi funcţionalitate şi reprezintă cea mai eficientă unitate de măsurare din lume pentru testarea tractoarelor.

 

Cifre cheie      

1.100 teste tehnice;

200 etichete de calitate pentru maşini şi echipamente agricole;

2.500 inputuri agricole testate;

400 etichete de calitate pentru inputuri agricole;

4.000 de rapoarte şi rezultate ale testelor.

Certificările „DLG APPROVED”, „DLG quality mark” / „DLG seal of approval” sunt garanţii de calitate a inputurior pentru agricultură, precum furaje, dezinfectanţi pentru adăposturile animalelor, biocombustibili solizi, aditivi şi agenţi de curăţare şi dezinfectare pentru industria alimentară.

 DLG Trusted Food_b


CENTRUL DLG DE TESTARE A PRODUSELOR ALIMENTARE

Peste 30.000 de produse din Germania şi din alte ţări sunt testate anual, stabilind standarde pentru producători şi oferind orientare pentru consumatori.

Reţeaua reuneşte peste 3.000 de experţi onorifici din domeniul procesării, industriei alimentare, ştiinţă, precum şi autorităţi de monitorizare a alimentelor.

DLG oferă anual distincţii pentru alimente din 13 categorii, de la produse din carne, produse de panificaţie, lactate, băuturi, vinuri, cafea, produse organice.

 

DLG food_b

Din România, o primă testare a fost organizată la finele anului 2021, brânzeturi de la Lactate Someşene, sub un nou brand ŢARINA. Lansarea brandului ŢARINA a fost facuta la expoziţia AGRARIA, expoziţie aflată la cea de a 26-a ediţie, desfăşurată în perioada 5 – 8 Mai la Jucu, în judeţul Cluj.

Reţeaua DLG pentru tineri promovează antreprenoriatul şi abilităţile antreprenoriale ale tinerei generaţii prin integrarea cercetării, ştiinţei şi a întregului sector din amonte şi din aval.


Corina Mareş, Managing Partner DLG InterMarketing: ”DLG înseamnă mai mult decât organizarea de expoziţii! SocietateaGermană pentru Agricultură DLG este organizatorul AGRITECHNICA de la Hanovra, cel mai mare târg de maşini agricole din lume. Însă DLG e mai mult decât atât. Înfiinţată în anul 1885, DLG este o asociaţie cu peste 30.000 de membri la nivel internaţional, dispunând de două centre de competenţă, unul pentru agricultură, unde se discută cu 900 de experţi, şi unul pentru alimentaţie, unde îşi aduc aportul peste 3.000 de experţi. Centrelor de competenţă li se adaugă cele de testare: DLG Test Center Technology and Farm Inputs şi DLG Test Center Food, unde anual sunt testate maşini şi utilaje agricole, inputuri pentru agricultură şi peste 30.000 de produse alimentare.

În ferma proprie se organizează evenimente în câmp, aşa cum este DLG Feldtage, dar se fac şi testări. Există o Academie DLG, dar şi o editură agricolă DLG”. 

 Corina Mares -_b


DLG – PUNCTE FORTE

CUNOŞTINŢE ŞI EXPERTIZĂ: Experţii DLG dezvoltă soluţii la provocările cu care se confruntă sectorul agricol, alimentar, agrobusiness.

TESTE ŞI CERTIFICATE: DLG dezvoltă metode de testare şi stabileşte standarde de calitate; testează peste 30.000 de produse alimentare anual, din întreaga lume, promovează şi comunică standarde de calitate, pentru a crea transparenţă pe piaţă.

TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII: Târgurile şi expoziţiile DLG oferă o platformă pentru inovare şi dialog în industrie.

 logo DLG_b


PREMII ŞI DISTINCŢII DLG

DLG Innovation Award – Premiază inovaţii în domeniile maşini agricole, creşterea animalelor şi furnizarea de energie;

Certificat DLG „Agricultura durabilă” – Evaluări ferme;

Premiul Wilhelm-Rimpau – Premiu pentru teze universitare privind producţia vegetală;

International DLG Award – Promovarea tinerelor talente prin acordarea de burse de studii.

 DLG innovation award_b

un articol de

DLG INTERMARKETING

mai multe pe această temă https://www.dlg-intermarketing.ro/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →