Directorul executiv al companiei John Deere preconizează o scădere a vânzărilor în 2024 - Revista Ferma
2 minute de citit

Directorul executiv al companiei John Deere preconizează o scădere a vânzărilor în 2024

tractorul John Deere 6125 R Directorul executiv al companiei John Deere preconizează o scădere a vânzărilor în 2024Producătorul american de utilaje agricole John Deere a raportat în ultimul trimestru al anului 2023 un venit net de 2.369 miliarde de dolari. Astfel, pentru anul fiscal curent, venitul net al companiei a ajuns la 10.166 miliarde de dolari, în creștere cu aproape 3 miliarde de dolari față de anul precedent.

De altfel, situația financiară generală a grupului s-a consolidat pe parcursul întregului an, iar vânzările nete la nivel global au atins cifra de  55.565 miliarde de dolari, în creștere cu 16% față de 2022.

„Rezultatele John Deere din al patrulea trimestru și cele de pe parcursul întregului an pot fi atribuite execuției cu succes a modelului nostru inteligent de operare industrială și valorii pe care clienții o recunosc în produsele și soluțiile noastre de top din industrie. De asemenea, trebuie să recunoaștem și să credităm angajații, dealerii și furnizorii noștri dedicați, a căror muncă grea și concentrare au fost esențiale pentru succesul nostru general”, a declarat, în cadrul unui eveniment organizat la sediul central din Illinois, președintele și directorul executiv al companiei, John C. May.

john may b Directorul executiv al companiei John Deere preconizează o scădere a vânzărilor în 2024

Prețurile mici și dificultățile financiare vor contracta piața

Totuși, pentru anul viitor leaderul John Deere este mai puțin optimist, preconizând o scădere a vânzărilor la nivelul întregii industrii cu până la 15% în SUA și Canada, respectiv cu până la 10 % în Europa și celelalte piețe.

Prețurile mici la produsele agricole, ce au redus disponibilitățile financiare ale fermierilor cu 18% în acest sezon agricol și accesul din ce în ce mai restrictiv pentru acordarea creditelor sunt principalele motive pentru care John C. May consideră că în 2024 veniturile nete ale companiei se vor situa între 7,75 miliarde de dolari și 8,25 miliarde de dolari.

„Din datele pe care le avem 2024 se anunță un an cu multe fluctuații pe majoritatea piețelor noastre finale. De aceea este important să investim strategic în soluții care generează valoare pentru fermieri”, a conchis directorul executiv al John Deere.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →