3 minute de citit

DirectInject de la AMAZONE – argint pentru inovaţie la AGRITECHNICA

Flexibilitatea în ceea ce priveşte alegerea produselor de protecţie pentru culturile agricole a devenit astăzi o prioritate pentru foarte mulţi fermieri. Pentru că adesea este necesar să se reacţioneze în funcţie de necesităţi cu produse şi substanţe active specifice numai în anumite zone sau pe anumite suprafeţe. Există, de asemenea, cerinţe privind protecţia solurilor şi a apelor, pe care agricultorul trebuie să le ia în considerare la alegerea produselor de protecţie a plantelor. Toate aceste cerinţe sunt însă cumva în contrast cu dezvoltarea structurală care include utilizarea pulverizatoarelor de mari dimensiuni pentru atingerea obiectivelor de performanţă şi a unui anumit prag de profitabilitate.

DirectInject_Amazone-1_bCu DirectInject, AMAZONE oferă pentru prima dată un sistem de alimentare directă a produselor fitosanitare, care rezolvă problemele descrise anterior. Substanţele pot fi astfel introduse sau omise în timpul aplicării, în funcţie de necesitate. Caracteristica specială a tehnologiei DirectInject în comparaţie cu sistemele convenţionale este timpul de reacţie rapidă a procesului de injectare şi integrarea completă în circuitul lichidului pentru pulverizare şi operarea dispozitivului de pulverizare.

DirectInject vă permite aşadar să răspundeţi individual la nevoile plantei de cultură pe o anumită suprafaţă, angajânt totodată economii importante de inputuri şi de timp, pe lângă avantajul deloc de neglijat în ceea ce priveşte proceţia asupra mediului înconjurător.

DirectInject constă dintr-un rezervor suplimentar de 50 de litri cu tehnologie de dozare corespunzătoare, care este integrat în compartimentul de depozitare al UX 01 Super, pe partea dreaptă a maşinii. Acest lucru face ca rezervorul să fie foarte uşor accesibil şi sigur de umplut chiar şi de la sol. Prin integrarea componentelor în compartimentul de depozitare, toate modulele sunt, de asemenea, protejate optim. Iar marele avantaj al tehnologiei este faptul că DirectInject poate lucra cu substanţe nediluate. Un agitator mecanic asigură menţinerea omogenă a produselor de protecţie a plantelor care conţin substanţe ce tind să se separe.

Utilizarea în agricultură

Dacă şoferul aşează pulverizatorul, de exemplu pe o anumită suprafaţă, care trebuie pulverizată pentru combaterea buruienilor nedorite, el poate activa doza prin intermediul DirectInject, prin apăsarea unui buton din cabină. La produsul ce urmează să fie pulverizat din rezervor, i se adaugă şi produsul din rezervorul DirectInject. Timpul de reacţie optimizat faţă de sistemele convenţionale este implementat printr-un sistem dublu de conducte. Într-o a doua conductă de pulverizare din atelaj, sunt combinate atât lichidul pentru pulverizare preamestecat din rezervorul de lichid pentru pulverizare cât şi pesticidul din rezervorul DirektInject.

DirectInject_Amazone-2_bCând este activată alimentarea directă, amestecul este descărcat prin sistemul duzelor şi prin duze, prin mai multe puncte de alimentare din atelaj. Aceste distanţe scurte parcurse de lichid prin instalaţie conduc la un timp scurt de reacţie în ceea ce priveşte pulverizarea pe câmp. Datorită circulaţiei sub înaltă presiune DUS Pro, lichidul pentru pulverizare din conducta de pulverizare circulă întotdeauna cu presiunea setată, chiar şi atunci când duzele sunt închise. Când este activată injectarea directă, această circulaţie este închisă, astfel încât lichidul de pulverizare din rezervorul lichidului pentru pulverizare să nu fie amestecat cu produsul din rezervorul DirektInject.

Sistemul de injectare directă DirectInject poate fi utilizat cu pulverizatoarele UX 01 cu o singură axă, împreună cu dispozitivul de comunicare în serie ISOBUS şi cu sistemul AmaSwitch cu o singură duză, sau cu AmaSelect împreună cu sistemul de circulare de înaltă presiune DUS Pro.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →