Digitalizarea, sursă de profit în ferma ta - Revista Ferma
4 minute de citit

Digitalizarea, sursă de profit în ferma ta

AGRIVI App 1_b

Tehnologia a ajuns să fie nelipsită din viețile noastre, atât la nivel personal, cât și profesional, iar avantajele sale au fost resimțite cel mai mult ȋn ultimul an, ȋn contextul pandemiei de coronavirus și al restricțiilor pe care această perioadă le-a adus. Tot mai multe afaceri apelează la soluții digitale, de tip ERP, și ȋnregistrează rezultate spectaculoase ȋn ȋmbunătățirea performanțelor. Business-urile din domeniul agricol ar putea, de asemenea, beneficia de progresul tehologic pentru a-și maximiza randamentul, dar și profitul.

 

3 pierderi majore pe care le previne digitalizarea

Digitalizarea agriculturii aduce mari beneficii fermierilor, deoarece previne tripla pierdere pe care fermierul o are pe parcursul anului și ajută la creșterea productivității.

1. Prima dată, fermierul pierde în etapa de planificare a producției. Fără date precise privind calitatea solului și nevoile reale ale culturilor, este imposibil să se calculeze în mod optim aporturile necesare pentru sezon. Mai multe analize au dovedit, iar mii de fermieri din toată lumea, care folosesc software-ul AGRIVI pentru gestionarea fermei, au confirmat că digitalizarea reduce pierderile de îngrășăminte, de protecție a culturilor și alte contribuții în producție, chiar și cu până la 30%.

AGRIVI Field Digitalization_b

2. A doua pierdere are loc în faza de producție, cauzată în principal de erorile de calcul ale fermierilor, atunci când aplică practicile agricole. Pierderile în agricultură numai din cauza dăunătorilor și bolilor sunt între 20 și 40%, în fiecare an. Digitalizarea oferă instrucțiuni precise bazate pe o cantitate mare de date și pe expertiza existentă încorporată în soluțiile digitale. Software-ul AGRIVI, de exemplu, conține și informații referitoare la prognoza meteo și oferă instrucțiuni extrem de precise și avertismente de risc.

3. Și pentru a treia oară, fermierul mediu pierde din prețul produsului. Consumatorii au cea mai mare putere din lanțul valoric. Preferințele lor s-au ȋndreptat către alimentele sănătoase și preferă alimentele cultivate L.A.T.T.E (locale, autentice, transparente, trasabile, etice). Fermierii trebuie să demonstreze că alimentele pe care le produc sunt pe deplin cultivate în conformitate cu practicile agricole durabile și trebuie să poată prezenta trasabilitatea completă a producției. Fără digitalizarea fiecărei etape a procesului de producție, aceste informații sunt imposibil de afișat în mod transparent.

Digitalizarea elimină aceste trei pierderi majore din producția agricolă și oferă rezultate măsurabile.

AGRIVI Digitization of Agriculture _b


Software-ul de gestionare a fermei AGRIVI

 

Implementarea digitalizării nu este dificilă nici pentru fermierii mici și nici pentru cei mari. Software-ul de gestionare a fermei AGRIVI este disponibil pe computere și telefoane mobile inteligente și este ușor de utilizat. Singurul obicei de care au nevoie fermierii este disciplina de a introduce în mod regulat date care sunt deja predefinite și care pot fi selectate. În rest, orice altceva e necesar, oferă platforma – de la informații, sugestii la alarme de avertizare.

 

Investiții rentabile încă din primul sezon de producție

Astăzi, există deja multe tehnologii disponibile care au un impact rapid și asigură o rentabilitate excelentă. În timp ce investițiile tradiționale în echipamente agricole devin rentabile și se amortizează în 7-10 ani, platforma de gestionare a fermei, precum AGRIVI, face rentabilă investiția fermelor încă din primul sezon operațional.

 

EFICIENȚA LANȚULUI VALORIC

Soluțiile agricole digitale sunt importante pentru îmbunătățirea eficienței lanțului valoric agroalimentar general. De exemplu, soluțiile AGRIVI pentru agricultură digitală sunt folosite astăzi de fermele de toate dimensiunile și, de asemenea, de companiile alimentare, guvernele, băncile agroindustriale și alte părți interesate de creșterea eficienței producției lor agricole.

 

un articol de MATIJA ZULJ, CEO AGRIVI mai multe pe această temă www.agrivi.com/ro

 

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →