Dezastru în mai multe zone agricole din România, din cauza fenomenelor meteo extreme - Revista Ferma
2 minute de citit

Dezastru în mai multe zone agricole din România, din cauza fenomenelor meteo extreme

furtuna, grindina, Calarasi, ferme
foto: Facebook/Primaria Sohatu

Furtuna și grindina au produs pagube majore în numeroase ferme de cultură vegetală din România, potrivit mai multor postări pe rețelele de socializare.

Grindina a afectat puternic o plantație de viță-de-vie din zona Drăgășani, județul Olt, potrivit unor fotografii publicate pe grupul de whatsapp al Biroului de Presă al MADR.

Fotografii postate pe Facebook arată că fenomenele meteo extreme au distrus culturi agricole și în comuna Sohatu din județul Călărași. Primăria a postat pe pagina de Facebook următorul anunț:

”În atentia tuturor fermierilor! Vă rugăm să veniți la Primărie astăzi, 14 iunie, la ora 11:00 pentru a evalua pagubele produse aseara de fenomenele meteorologice extreme!”

Și asociațiile de fermieri semnalează distrugerile provocate de furtună și grindină. LAPAR a scris pe pagina de Facebook:

”După zile fierbinti, a venit si ploaia mult asteptata. Din pacate, in multe localitati furtunile din ultimele zile au distrus recoltele de toamna si chiar pe cele de primavara.
Fotografiile primite de la colegii din judetul Calarasi, vorbesc de la sine.
Este asteptata convocarea Comitetului pentru Situatii de Urgenta. Directia Agricola Judeteana Calarasi este pregatita sa mearga in teren.
Facem apel la fermierii din zonele calamitate, sa solicita la primariile din localitate, constituirea Comitetelor Locale.
Multumim pentru implicarea prompta!”
Revista Ferma va reveni în cursul zile de azi, cu informații detaliate despre pagubele produse de fenomenele meteo extreme în fermele din România.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →