Demonstraţii în câmp cu utilaje Guttler, la Mako - Revista Ferma
3 minute de citit

Demonstraţii în câmp cu utilaje Guttler, la Mako

poze expozitie ungaria 416 m Demonstraţii în câmp cu utilaje Guttler, la Mako

În afară de producătorul german, la demonstraţii au participat cu utilaje şi alte firme, cum ar fi: Pottinger din Austria, Massey Ferguson din SUA, Balmaz Terra şi Agrarin din Ungaria. Pottinger a adus două tipuri de semănători, Vitasem 300, pentru cereale păioase şi semănătoarea pneumatică Terrasem C6, iar firma Massey Ferguson s-a prezentat cu tractoarele din seria 5000 şi 6000 (5480, 6485 şi 6499).

Reprezentantul Balmaz Terra a expus o maşină de erbicidat, iar firma Agrarin a prezentat ultimele noutăţi în domeniul aparaturii de măsură şi control utilizată atât în câmp şi în silozuri, cât şi în laborator (umidometru pentru baloţi, umidometru pentru silozuri, termometru electronic, cântare electronice, staţie meteorologică, complet automatizată şi computerizată pentru agricultură, aparat de măsurare a pH-ului din sol, aparat de măsurare a compactării solului – penetrometru, aparat electronic de determinat umiditatea din sol, sisteme GPS etc.).

La acţiune au asistat peste o sută de fermieri din Ungaria şi chiar din România, care au putut să vadă şi să testeze maşinile agricole ale firmei Guttler la lucru în câmp.

Dacă acum zece ani, firma Guttler era cunoscută doar pentru tăvălugii cu acelaşi nume, astăzi producătorul german realizează, la fabrica proprie din Ungaria, o gamă variată de maşini de lucrat solul şi pentru întreţinerea culturilor, printre care cultivatoare, combinatoare, grape cu discuri, tăvălugi cu bare etc.

 

Utilajele prezentate

La Mako, au fost prezentate direct în câmp, atât prin expuneri teoretice, cât şi prin demonstraţii practice, următoarele utilaje agricole:

• Tractorul Massey Ferguson 5480 + combinatorul Guttler + tăvălugul Duplex SG DX 30-45 E/S-Prismenwalzen în faţă;

• Tractorul Massey Ferguson 5480 + nivelatorul Flat Spring Guttler + tăvălugul Guttler în spate;

• Tractorul Massey Ferguson 5480 + combinatorul Guttler + tăvălugul Duplex SG DX 30-45 E/S în faţă semănătoarea Pottinger Vitasem 300 în spate;

• Tractor Massey Ferguson 6485 + cultivatorul Foldmester LK 45 AS montat în spate, de tip cu elemente elastice;

• Tractorul Massey Fergusoan 6499 + grapa Evers cu lăţimea de 6 m + tăvălugul cu bare în spate + maşina de stropit Balmaz Terra în faţă;

• Tractorul Massey Fergusom 6499 + semănătoarea pneumatică Pottinger Terrasem C6.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →