De la MICROFERMĂ la SUVERANITATE ALIMENTARĂ! - Revista Ferma
3 minute de citit

De la MICROFERMĂ la SUVERANITATE ALIMENTARĂ!

Marcel-(dreapta)---fiul-Emi_b

În fapt, se asigură materia primă pentru fabrica de la Răchiteni, care are o capacitate de producţie de 40 tone/zi şi de 10 tone pentru un singur produs. De asemenea, unitatea mai deţine, la Roman, în judeţul Neamţ, o fabrică de tip Lohn cu o producţie de 20 tone/zi.
Noua fabrică de salamuri şi de produse crud-uscate, finalizată recent, se află în faze tehnologice, activitatea fiind supravegheată de specialişti din Italia. Am ajuns în vizită la fabrica de la Răchiteni exact în ziua în care a fost obţinută, în premieră, mozzarela coaptă în cuptor din cărămidă, adică în mod autentic italienesc. “Este un preparat după o reţetă italienească veche şi nota foarte bună dată de specialiştii italieni ne încântă. Dau rezultate strădaniile noastre de a obţine în fermă carne curată şi hotărârea de a nu vinde carne proaspătă, carne în carcasă sau porc viu. Doar în magazinul de la poarta unităţii oferim spre vânzare o cantitate mică de carne proaspătă. În rest, folosim totul aici, în fabrică. Produsul nostru trebuie să hrănească bine, sănătos şi încântător atât consumatorul român, cât şi pe cel din străinătate. Apropos, astăzi, aproximativ 40 la sută din producţie merge în afara României, în ţări precum Anglia, Germania, Franţa, Cipru etc., menţiona Marcel Iacob.

Micii lui Marcel, în toate colţurile lumii
Pe lângă toate acestea, firma Marcel Iaşi deţine o fabrică de mici, în municipiul Roman, judeţul Neamţ. Numai în anul 2016, în fabrica de la Roman s-au obţinut aproximativ 1000 de tone de mici, care au ajuns la Londra, la Paris, Bruxelles ori Larnaca. ”Până şi ciprioţii au învăţat să mănânce micii noştri, care, zic eu, fac o imagine bună acolo unde ajung. De-altfel, produsele noastre, la ora aceasta, sunt vândute fără agenţi de vânzări sau directori de vânzări. Se vând doar prin ele însele, pe baza comenzilor care vin pe mail sau prin telefon. Chiar ieri (n.r. – 31 ianuarie 2017), am văzut o comandă din Africa. Dincolo de aceasta, produsele noastre se vând exclusiv în Europa. Ocazional, ajung şi în SUA şi Canada”, spune producătorul ieşean.

Citeşte întreaga poveste, în revista Ferma, ediţia 1-14 martie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →