De ce merită să ai propriul FNC? Un interviu cu Peter Tamas Nagy - Revista Ferma
3 minute de citit

De ce merită să ai propriul FNC? Un interviu cu Peter Tamas Nagy

Himel FNC Peter Tamas Nagy, ferma black angus_b

”Sper că o să continui investiția cu partenerii de la HIMEL, deoarece au experiențanecesară și pe această nișăși, sincer, mă declar foarte mulțumit de acest FNC. Sunt sigur căși pe partea de peletizare o să-mi fie satisfăcutecerințele,atât cele tehnice, câtși economice.” – PETER TAMAS NAGY, Crescător de vaci Angus

Reporter: Cine este Peter Tamas Nagy, de unde a plecat și unde a ajuns în prezent?

Peter Tamas Nagy: Sunt un fermier din centrul țării; am lucrat în Ministerul Agriculturii, apoi m-am retras la țară, unde am început afacerea agricolă cu 12 viței de carne, rasa Angus, și un tractor de 35 CP, vechi din 1956. Am plecat la drum cu o exploatație de tip familial, încet-încet am devenit profitabili și am demarat tehnologizarea fermei, având acum o exploatație zootehnică intensivă cu un efectiv de peste 800 de capete.

 

Reporter: Cu ce hrăniți vitele?

Peter Tamas Nagy: Lăsăm animalele pe pășune un timp cât mai îndelungat, motiv pentru care am extins suprafețele de-a lungul anilor cât mai mult posibil, încercând să acoperim astfel și conceptul de natural, ecologic. Pe lângă asta, animalele de producție, care stau în stabulație, unde facem partea de îngrășare, apoi de finisare, au nevoie de furaje, iar aici discutăm de lucernă umedă și porumb însilozat. Dispunem de un FNC care ne permite să realizăm o rețetă furajeră echilibrată mineralo-vitaminic pentru fiecare categorie de animale pe etape de îngrășare.

 

Reporter: Care este beneficiul unui FNC într-o fermă?

Peter Tamas Nagy: Cel mai important beneficiu al unui FNC propriu este că îți oferă posibilitatea de a ajunge la sporurile normale pe etape de îngrășare. Un alt aspect important este acela că deții controlul a ceea ce introduci în rețetă și astfel ai siguranța calității furajului și poți garanta o carne premium.

 

Reporter: Ce marcă este FNC-ul și de ce ați făcut această alegere pentru businessul dvs.?

Peter Tamas Nagy: Am ales firma HIMEL pentru că este un partener serios și de încredere pentru fermierii care pun accent pe calitate, fiabilitate și soluții individuale, la cheie. Tot proiectul a decurs conform planului și precum a fost discutat. Am vizitat ferme care folosesc echipamentele lor, am discutat cu fermierii despre rezultatele obținute cu FNC-urile HIMEL, așa că am decis să investesc în tehnologia lor pentru acest proiect. După punerea în funcțiune, echipa HIMEL ne stă în continuare la dispoziție și ne sprijină cu răspunsuri la diverse întrebări sau modificări ale rețetelor.

 

Reporter: Care sunt perspectivele de viitor din punct de vedere tehnologic?

Peter Tamas Nagy: Mă interesează un sistem de peletizare a furajului pentru taurine, deoarece în timpul granulării o parte din amidon este eliminat, crescând astfel valoarea nutritivă a produsului, și stimulează digestia. Peleții nu au praf, deci mucoasa nazală a animalelor nu va fi iritată, prin granulare se ucid fungii și germenii, astfel animalele sunt mai sănătoase. Carnea și laptele animalelor care sunt hrănite cu peleți sunt mai gustoase. Există o mulțime de factori benefici care mă îndeamnă spre această investiție.

 

un articol de

MIRCEA DAN

mai multe pe această temă https://himel.de

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →