De ce întârzie avansul pe suprafață de la APIA? - Revista Ferma
2 minute de citit

De ce întârzie avansul pe suprafață de la APIA?

pentru ce culturi puteti primi bani apia in 2023 b De ce întârzie avansul pe suprafață de la APIA?

Începând cu data de 16 octombrie, APIA a demarat campania de autorizare la plată a avansului de 70% pentru plățile directe din FEGA și 85% pentru măsurile din FEADR, pentru Cererile de plată depuse în anul 2023. Liderul ProAgro, Ionel Arion, spune pentru Ziarul Puterea. că în anii anteriori la această dată mult mai mulți fermieri erau cu banii în conturi, față de plățile efectuate în campania curentă.

Președintele Federației Naționale Pro Agro crede că abia la sfârșitul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie 2024 vor fi făcute plăți într-un volum mai mare, deoarece atunci se fac deconturile de la UE.

Până atunci, se trage de timp…

„Față de alți ani, numărul persoanelor și al hectarelor achitate este foarte, foarte mic… s-a dat drumul la avans și s-au ordonat plăți doar la persoane fizice pe suprafețe foarte mici. Mici înseamnă până la 10 hectare, fermierul cu 20- 30 ha nu a încasat. Vor spune că s-au încadrat în termen, niciodată nu se spune numărul de hectare, ci că au achitat avansul la 180.000 de fermieri, dar poate să fie pentru 360.000 ha, dacă au luat numai fermieri cu 2 ha… Această plată se face echivalent suprafață și nu echivalent număr de fermieri”, a declarat șeful Pro Agro pentru Ziarul Puterea.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →