De ce este Valtra cel mai sustenabil tractor? - Revista Ferma
5 minute de citit

De ce este Valtra cel mai sustenabil tractor?

Smart farming De ce este Valtra cel mai sustenabil tractor?

Sustenabilitatea înseamnă alegeri. Pe care le facem în fiecare zi. Pentru a respecta legi, pentru a face economii de semințe, insecticide, îngrășăminte etc. sau pentru a reduce consumul de combustibil.

 Fermierii știu ce au de făcut. Însă cum o fac? Ei bine, aceasta este o chestiune de alegere. La Valtra, ceea ce faci este mai important decât ceea ce spui. Compania este mândră de munca și eforturile de lungă durată, și apoi de realizările în domeniul durabilității: de la cooperări interesante cu diverși parteneri, până la fabrici operate în mod durabil, la produse și servicii unice, tractorul Valtra este cea mai sustenabilă alegere de pe piață.

Combustibil regenerabil

Fiecare tractor Valtra care părăsește linia de asamblare are rezervorul umplut cu combustibil 100% regenerabil. Toate motostivuitoarele din fabrica de la Suolahti utilizează, de asemenea, motorină regenerabilă, care este produsă din deșeuri 100% regenerabile. Aceasta produce cu până la 90% mai puține emisii de gaze cu efect de seră în comparație cu combustibilul fosil diesel (o economie anuală echivalentă cu eliminarea a 560 de mașini diesel de pe drumurile publice).

tractor Valtra De ce este Valtra cel mai sustenabil tractor?

Eficiența consumului de combustibil

Caracteristica EcoPower de la Valtra este prezentă pe piață încă din 1999. Când este selectat modul Eco, turația maximă a motorului este redusă de la 2100 la 1900 rpm, puterea maximă este disponibilă la 1750 în loc de 1900 rpm, iar cuplul maxim ajunge la 1250 în loc de 1500 rpm. Cuplul motorului crește în timp ce turațiile superioare sunt reduse cu 20%, permițând economii de combustibil de 10%. Turațiile reduse înseamnă mai puțină uzură a motorului, prelungind durata de viață a acestuia, economisind în același timp mii de euro în facturile anuale de combustibil.

O fabrică ”verde”

Fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda, este probabil cea mai ecologică fabrică de tractoare din țările nordice. Funcționează 100% pe energie regenerabilă. Toate deșeurile din fabrică sunt sortate în 26 de categorii diferite și sunt reciclate. Un sistem de curățare a aerului ”arde” vaporii de solvenți din unitatea de vopsire a șasiurilor, iar producerea de energie verde se face prin arderea deșeurilor de lemn. Atât fabricile noastre din Suolahti (Finlanda), cât și Mogi das Cruzes (Brazilia) sunt printre primele trei fabrici de tractoare deținute de AGCO într-un clasament al intensității scăzute a emisiilor de gaze cu efect de seră. Valtra deține certificarea de mediu ISO 14001 încă din 2000.

De înlocuit cu REMAN

AGCO REMAN asigură o modalitate durabilă din punct de vedere al mediului și totodată rentabilă, pentru înlocuirea pieselor existente. Motoarele și transmisiile REMAN au aceeași garanție ca și piesele noi, dar sunt de obicei cu 30-40% mai mici ca preț. Remanufacturarea este un proces de reținere a valorii care susține economia circulară. Necesită mai puțin aport energetic și mai puține materii prime, reducând în același timp emisiile pe durata producției și deșeurile cu până la 90%.

Inteligență în exploatare

Pentru ca recoltele să fie mai bune, solul trebuie să fie într-o stare optimă. Pentru a respecta reglementările, emisiile de carbon trebuie ținute sub control. Drept rezultat, este nevoie de un tractor inteligent care să ajute fermierii să lucreze în mod durabil, zi de zi. Acuratețea, precizia și eficiența optime sunt asigurate, iar respectarea reglementărilor devine implicită. Tehnologiile Smart Farming contribuie la obținerea de economii de timp și de bani, menținând terenul profitabil, cel mai bun lucru fiind acela că fermierul nici nu trebuie să se gândească la asta.

Funcții Smart Farming pentru un sol sănătos

Smart Farming este modalitatea de a spori starea de sănătate a solului pentru a obține recolte de mai bună calitate. Optimizarea eficacității nutrienților și a controlului dăunătorilor, gestionarea compactării și optimizarea tractoarelor sunt oportunități cheie în care fermierii pot folosi datele corecte pentru a crește randamentul și a îmbunătăți impactul asupra mediului. Astfel, sechestrarea carbonului în solurile agricole și creșterea randamentelor culturilor sunt avantaje naturale atât pentru fermier, cât și pentru mediu.

Vizualizează clipul video, pentru a te convinge că un tractor Valtra este cel mai sustenabil din lume!

REDUCEREA AMPRENTEI DE CARBON

Funcțiile Smart Farming utilizează tehnologie avansată pentru creșterea productivității și, în același timp, pentru reducerea risipei de energie. Îmbunătățirea eficienței operaționale face posibilă reducerea consumului de combustibil și a costurilor. Pentru a sprijini acest lucru, inginerii Valtra caută și dezvoltă continuu soluții alternative de combustibil. De asemenea, motoarele AGCO Power cu care sunt dotate tractoarele nu numai că respectă standardele Stage V privind emisiile, ci chiar le depășesc(!).

 

un articol de

MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →