De ce este Fendt 314 Vario un tractor fără rival? - Revista Ferma
5 minute de citit

De ce este Fendt 314 Vario un tractor fără rival?

Fendt 314 Vario De ce este Fendt 314 Vario un tractor fără rival?
Fendt 314 Vario

Anul acesta, la târgul Agraria (Jucu, judeţul Cluj), doritorii vor avea ocazia de a conduce un Fendt 314 Vario, tractorul cel mai potrivit fermierilor din zonă, majoritatea crescători de animale.

Desemnat de două ori consecutiv drept Tractorul anului la categoria Best Utility (2019, 2020), vârful seriei 300, Fendt 314 Vario, tractorul de 140 CP, are toate caracteristicile unui Fendt, la care se adaugă o funcţie nouă (DP) şi FendtONE, platforma Fendt ce face legătura perfectă dintre tractor şi birou.

”Acest tractor aduce pe piaţă un nou sistem inovator – Dynamic Performance – care asigură putere suplimentară la efectuarea sarcinilor, inclusiv la cele staţionare dar care necesită priză de putere. Mediul de lucru din cabină este o altă importantă caracteristică căreia i s-au adus îmbunătăţiri, suprafaţa de afişaj fiind mărită prin adăugarea unor noi terminale. Platforma FendtOne, cu dispozitive de comandă şi control ce pot fi personalizate, din interiorul tractorului, face posibilă sincronizarea biroului cu tractorul sau cu flota de tractoare în termeni de schimb de date şi planificare a activităţilor”, este argumentaţia juriului la decernarea titlului suprem, la Agritechnica 2019.

3 MOTIVE PENTRU CARE ACEST TRACTOR ESTE DEOSEBIT

  1. Asigură mai multă putere acolo unde este nevoie

Sistemul inovator de creştere a puterii DynamicPerformance (DP) de la Fendt 314 Vario eliberează cu 10 CP mai multă putere la cerere, exact atunci când este nevoie. Nu are legătură cu viteza de deplasare sau cu sarcinile speciale de operare, fiind vorba doar de dinamică pură.

În mod curent, puterea motorului tractorului este distribuită între numeroşi consumatori de energie – precum priza de putere, sistemul hidraulic, ventilatoare şi aer condiţionat. Sistemul detectează când anumite componente au nevoie de mai multă putere şi, graţie unui sistem inteligent, o redirecţionează acolo unde este necesară.

Sistemul DP este special conceput pentru lucrările în staţionare ce au nevoie de priza de putere, la fermele zootehnice şi la uzinele de biogaz – precum mixerul pentru hrana animalelor sau agitatorul cisternelor cu dejecţii. De asemenea, şi în timpul transportului sau al lucrărilor în câmp, DynamicPerformance (DP) acţionează acolo unde este nevoie. Cei 10 CP în plus ai lui Fendt 314 Vario sunt deosebit de importanţi pentru fermele care au nevoie de un tractor mai compact, mai uşor şi mai agil, dar care poate satisface, de asemenea, cerinţe mai mari de putere.

  1. Este prevăzut cu sistemul de operare FendtONE

Cu FendtONE, utilizatorii îşi pot planifica comenzile şi datele din câmp pe un computer sau pe orice dispozitiv smart (telefon, tabletă), iar apoi le pot transfera tractorului prin reţeaua de telefonie mobilă.

Se pot utiliza aplicaţii specifice agriculturii inteligente, precum Fendt Guide Sync (sincronizarea automată a datelor câmpului) şi Fendt Task Manager pentru managementul eficient al sarcinilor. Pe platforma FendtONE, fiecare client îşi poate găsi aplicaţiile specifice şi apoi gradual să-i lărgească funcţionalităţile. Aceasta face posibilă optimizarea proceselor de lucru, obţinerea celor mai bune randamente ale echipamentelor agricole şi, totodată, respectarea legislaţiei privind regimul documentelor. Adică este complet pregătit pentru viitor.

Atunci când a fost dezvoltat conceptul de funcţionare a lui Fendt 314 Vario, întreaga atenţie s-a concentrat asupra funcţionării intuitive şi individuale, precum şi a ergonomiei. Noului joystick multifuncţional, de exemplu, i-au fost adăugate funcţii, iar maneta în cruce a fost optimizată ergonomic, ceea ce simplifică exploatarea a diferite utilaje ataşate. Alocarea celor 5 butoane poate fi aleasă de operator, pentru a personaliza comenzile.

  1. Mici inovaţii ce sporesc confortul şi ergonomia în timpul lucrului

Fendt oferă un pachet opţional de infotainment şi un sistem de sunet 4.1, inclusiv subwoofere. Pachetul de infotainment include un sistem hands-free cu 8 microfoane instalate în plafon. Dispunerea specială a microfoanelor oferă cea mai bună calitate a sunetului, din orice poziţie de lucru. Sistemul poate fi comandat prin intermediul terminalului, pentru o mai mare uşurinţă în utilizare.

Transmiterea optimă a puterii de la tractor la sol este asigurată de suspensia punţii faţă, aflată în dotarea standard, iar ventilatorul Visctronic, controlat electronic, lucrează mai silenţios şi mai eficient, în funcţie de nivelurile de răcire necesare.

Pentru a facilita prinderea/demontarea utilajelor ataşate faţă ce au hidraulică proprie – precum rabatarea hidraulică a apărătorilor laterale la cositoare – Fendt 314 Vario are acum prize hidraulice pentru o supapă cu dublă acţiune în panoul frontal.

PLATFORMA AGRIROUTER™

FendtONE cuprinde platforma de schimb de date agrirouter™, prin intermediul căreia utilizatorii pot alege sistemul de operare şi echipamentul agricol, cu interfeţe deschise pe care are loc schimb de date între sisteme diferite. Fermierii pot trimite datele despre parcelă proprietarilor, de la orice tractor. Agrirouter™ nu stochează date, fermierii fiind cei care decid ce date vor partaja cu alte sisteme, însemnând că fermele Fendt deţin întregul control asupra propriilor date. Întregul proces respectă reglementările stricte ale UE privind protecţia datelor (GDPR).

 

un articol realizat de

MEWI

mai multe pe această temă

www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →