Datele Eurostat indică SCĂDEREA producției de LAPTE în 2022. Care sunt statele UE din TOP 5 PRODUCĂTORI de lactate? - Revista Ferma
2 minute de citit

Datele Eurostat indică SCĂDEREA producției de LAPTE în 2022. Care sunt statele UE din TOP 5 PRODUCĂTORI de lactate?

Design fara titlu 1 Datele Eurostat indică SCĂDEREA producției de LAPTE în 2022. Care sunt statele UE din TOP 5 PRODUCĂTORI de lactate?
Foto: canva.com/grafvision

Fermele din UE au produs aproximativ 160 milioane de tone de lapte crud în 2022, ceea ce indică o scădere de la an la an de 0,3 milioane de tone. Această situație contrastează cu creșterea constantă a producției din 2010.

Eurostat a dat astăzi publicității informațiile de piață privind laptele și produsele lactate.

Mare parte din producție (149,9 milioane tone) a fost livrat fabricilor de colectare, restul fiind procesat direct în ferme.

CIFRELE PRODUCȚIEI DIN 2022. CÂTE LACTATE AU PRODUS ȚĂRILE MEMBRE?

  • 22,5 milioane de tone de lapte de consum în 2022
  • 7,7 milioane de tone de produse lactate acidulate din 6,0 milioane de tone de lapte integral și 1,7 milioane de tone de lapte degresat
  • 2,3 milioane de tone de unt din 46,4 milioane de tone de lapte integral
  • 10,4 milioane de tone de brânză din 59,2 milioane de tone de lapte integral și 16,9 milioane de tone de lapte degresat

Producția de brânză și unt a consumat 70% din tot laptele integral disponibil pentru fabricile de lapte din UE, în 2022!

TOP 5 PRODUCĂTORI DE LACTATE DIN UE ÎN 2022

Dintre țările UE, Germania a fost cel mai mare producător de lapte de consum (19% din totalul UE), unt (20%), produse lactate acidulate precum iaurturile (29%) și brânză (22%).

Franța a fost al doilea mare producător atât de unt, cât și de brânză (18% din total pentru fiecare produs).

Germania, împreună cu Spania (15% din totalul UE), Franța (13%), Italia (11%) și Polonia (9%) au reprezentat două treimi din laptele de consum produs în UE în 2022.

Țările de Jos au fost al doilea cel mai mare producător de produse lactate acidulate din UE (15% din total), al patrulea ca mărime la brânză (9%) și al cincilea la unt (10%), în timp ce Irlanda a fost al treilea producător de unt (13% din totalul UE) și al cincilea ca mărime de produse lactate acidulate (7%).

Cisteste si...

Foto 1 iStock 1289621751 artbyPixel scaled De ce devin porcii agresivi?

De ce devin porcii agresivi?

Un subiect de maximă actualitate este studiul şi combaterea agresivităţii suinelor în condiţiile de exploatare tipice fermelor de suine moderne. […]

Recomandările redacției
Ultimele articole
Foto 1 iStock 1289621751 artbyPixel scaled De ce devin porcii agresivi?

De ce devin porcii agresivi?

Un subiect de maximă actualitate este studiul şi combaterea agresivităţii suinelor în condiţiile de exploatare tipice fermelor de suine moderne. […]

Citește mai multe știri →