Dan Hurduc : În pofida secetei, ne dorim culturi curate, sănătoase şi bine hrănite! - Revista Ferma
2 minute de citit

Dan Hurduc : În pofida secetei, ne dorim culturi curate, sănătoase şi bine hrănite!

În plus, vreo două săptămâni a bătut vântul care a uscat şi bruma de umiditate care mai era în sol… „În aceste condiţii am semănat culturile leguminoase (mazăre, sparcetă), în ideea să realizăm condiţionalităţile pentru ecoscheme.

De asemenea, avem semănate peste 1.100 ha cu grâu şi rapiţă iar culturile de toamnă arată binişor. Am făcut fertilizarea de bază, nu o să mai intervenim, deoarece primăvara, în podişul Bârladului ploaia este un musafir tot mai rar. Îngrijorător este că deja, la această dată nu mai este apa în stratul 1-3 cm din sol. Ne gândim ca în aceste zile să începem campania la floare. Ne-am echipat semănătorile cu organe de semănat direct şi o să intrăm în câmp”, a susţinut inginerul Dan Hurduc, fondatorul societății Evel H Company.

seceta primavara_b 

Minimum till câştigă teren


Pentru campania ce bate la uşă, vasluianul şi-a propus să semene 400 ha cu floarea soarelui, cam tot atâta porumb şi alte 70 de hectare cu sorg. În ultimul timp, a hotărât să treacă la sistemul de lucrări minime ale solului, adaptând tehnologiile şi sistema de maşini, cu scopul de a economisi apa în sol şi de a mobiliza cât mai puţin terenul.

„Noi, practic, din toamnă lucrăm pe sistemul minimum till cu un cultivator performant. Intervenim în câmp înainte de semănat acolo unde terenul mai necesită nivelare”, a precizat Dan Hurduc.

 

un articol de

MARIAN MUŞAT

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →