3 minute de citit

Cum va fi AGRICULTURA VIITORULUI?

Bazându-se pe cunoștințele actuale, pe tot ceea ce au învățat și experimentat în fermele părinților, pe teren în practică și stagii de studiu sau în sălile de curs ale Facultății, studenții sunt invitați să expună într-o lucrare proiecția lor despre modul în care se va face agricultură în viitor, despre modul în care chiar ei vor face agricultură în viitor.

Cum va fi agricultura viitorului__b

“Constrângerile naturale și financiare cu care s-au confruntat fermierii în ultimii ani ne-au provocat să ne schimbăm fundamental modul de predare și să ne asigurăm că pregătim studenții pentru nevoile reale din piață. Agricultura viitorului este agricultura pe care studenții noștri o vor practica. Modul în care ei vor reacționa la constrângeri și modul în care vor gestiona resursele va determina rezultatul final și anume producția. Ne dorim ca studenții noștri să fie conștienți de rolul imens pe care îl au și să se implice activ în îmbunătățirea proceselor agricole. Bursa Dicor Land este primul pas, plecăm din punctul în care punem pe hârtie lucrurile care se vor materializa cu siguranță în timp.” – Denis Țopa – Decan al Facultății de Agricultură

Studenții Facultății de Agricultură se vor înscrie pentru câștigarea bursei până pe 1 noiembrie pe platforma www.dicorland.ro/bursa, urmând ca în perioada 1 noiembrie și până pe 1 februarie 2022 aceștia să pregătească proiectele. Le vor fi alături să îi îndrume în realizarea unui proiect de succes atât profesorii Facultății cât și echipa Dicor Land – Iași, de la parcul din Podu Iloaiei. Acolo, direct la parcul de utilaje agricole studenții pot fi sprijiniți cu materialele și informațiilele necesare.

Proiectele vor aborda următoarele teme:

  • Care vor fi tendințele privind tehnologiile agricole de producție?
  • Care vor fi constrângerile cu efect asupra agriculturii?
  • Ce utilaje agricole vor fi folosite?
  • Care va fi gradul de digitalizare a proceselor agricole de producție?
  • Metodele de irigații actuale vor mai reprezenta o soluție pentru agricultura viitorului?

“Agricultura Viitorului este privilegiul tinerilor care se formează acum în facultățile de profil. Dorim prin această BURSĂ să le stimulăm studenților imaginația și să îi provocăm să proiecteze cum va evalua activitatea agricolă în doar câteva zeci de ani. În toate domeniile de activitate sunt schimbări esențiale datorate intensificării folosirii tehnologiei. Nici agricultura nu este privată de această evoluție. Trebuie doar să fim pregătiți să acceptăm schimbarea și să dorim să o integram în procesele zilnice din fiecare fermă.” – Daniel Aurică – Director Comercial Dicor Land

15 februarie – zi de desemnare a proiectului câștigător

De pe 1 februarie și până pe 15 februarie 2022, proiectele depuse vor fi analizate și notate. Cel mai bun proiect va fi răsplătit cu BURSA Dicor Land în valoare de 1000 de euro.

Fie ca, cea mai interesantă și documentată previziune pentru AGRICULTURA VIITORULUI, să câștige! Mult succes!

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →