Cum își hrănește Gigel Dilirici cele 3200 de oi: ”am 80 de buncăre pe care le țin mereu pline cu porumb boabe”/Le-am adus și 50 de TIR-uri de baloți - Revista Ferma
3 minute de citit

Cum își hrănește Gigel Dilirici cele 3200 de oi: ”am 80 de buncăre pe care le țin mereu pline cu porumb boabe”/Le-am adus și 50 de TIR-uri de baloți

oi, branza, hrana oilor
foto youtube/Romania, Locuri si meserii

Oierul Gigel Dilirici, din comuna Berevoești, județul Argeș, crește nu mai puțin de 3.200 de oi. ”Am avut și mai multe, vreo 4.000, dar am mai vândut din ele”, a spus fermierul în cadrul unui interviu filmat, postat pe canalul de youtube ”România, Locuri și meserii”

”Le-am dat 300 de saci cu porumb boabe într-o singură zi.  Le punem boabele în buncăre și mănâncă ele cât vor. Sistemul ăsta l-am văzut la Jina. Am un producător de buncăre, am cumpărat 80 de buncăre. Toate oile mele acum sunt 3200 de oi mari fătătoare, în afară de miei. Eu zic că nu sunt nici frumoase, nici urâte, sunt ale mele. 

”Eu cumpăr porumb de la producători agricoli pe care-i știu. Pe fiecare boxă am câte 100 de oi. Dacă ar fi mai multe, nu ar găsi oile mieii. Am început de mult, au avut bunicii mei, părinții mei. 

”Până acum cinci ani nu le puneam porumb așa la discreție. Le puneam în jgheaburi. Se călcau între ele”.

”Eu am și oacheșe, și breze, și bucălăi. Nu fac parte dintr-o asociație. Nu m-am asociat cu nimeni. Țin oile mele. Am și cai, am și vaci”. 

”Mieii au acum cam 10 kg, dar sunt mici, că am băgat berbecii târziu în oi, când se vor face de 15 kg o să încep să vând”.

”Eu procesez laptele, dacă vreți să vedeți o brânzărie adevărată veniți la mine acasă și vă arăt unde țin brânza, am camere de frig”.

”Am băiatul căruia îi plac foarte mult animalele, el e mai mult pe aici, pe mine mă trimite după furaje, am luat 50 de TIR-uri de baloți.

”Am vreo 50 de câini. La munte nu am târlă, nu am nimic. Am 22 de măgari, pun bagajele pe ei. Acum, o parte din oi sunt pe la Topoloveni, cum să merg la oi cu mașina, trec peste dealuri, am nevoie de măgari”

”Lumea e rea. Un om dacă te vede că ești cu un cârd de oi strigă la tine. Ce preț este la miel? Sincer nu am vorbit cu nimeni, nu știu cum va merge prețul la miel anul ăsta”

Urmărește video pe canalul de youtube ”Romania, Locuri și meserii”.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →