5 minute de citit

Cum construiești o afacere de succes de la zero – Interviu cu CEO-ul și fondatorul companiei UTILBEN, Ruben Marian

Ruben Marian_b

Ruben este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a înființat UTILBEN pe vremea când era student. Încă de pe atunci, Ruben visa să schimbe mediul de business din România, prin promovarea excelenței, onestității și responsabilității în sfera personală, publică și profesională.

Astăzi, 15 ani mai târziu, UTILBEN este un etalon în materie de furnizare de utilaje agricole și de construcții, precum și în materie de servicii dedicate acestora. Peste 70 de profesioniști în domeniu le oferă clienților UTILBEN servicii de consultanță, utilaje noi și second-hand, piese și atașamente, service, licitații, închiriere și finanțare.

Echipa UTILBEN_b

 

Ruben, când ai știut că vrei să faci afaceri în domeniul utilajelor?

De mic, am fost pasionat de antreprenoriat. Îmi amintesc de bunica mea, alături de care mergeam la piață și vindeam legume. Părinții și bunicii mei fiind fermieri, era inevitabil să mă îndrăgostesc de agricultură și de utilaje. Mă consider un afacerist precoce, dar fiind faptul că am demarat prima afacere la vârsta de doar 20 de ani. Vindeam produse de sănătate, îngrijire personală și curățenie, iar acest business mi-a permis să înțeleg ce nevoi și dorințe are clientul și ce pot face eu pentru a le îndeplini.

Oana si Ruben_b

Nu am știut de la bun început că voi ajunge în industria utilajelor, dar mi-am dorit asta încă de când am plecat din Carei, Satu Mare. De când am plecat din sânul familiei și Cluj-Napoca a devenit „acasă” pentru mine. Eram un eminent student al Universității  Tehnice, iar asta mi-a permis să mă angajez la o companie de foraje de puțuri de apă. Una dintre atribuțiile mele era achiziționarea de echipamente din Germania. Acolo, am relizat că nemții au utilaje mult mai performante decât noi și mi-am dorit să aduc această tehnologie în România.

 

Cum a ajuns UTILBEN unul dintre principalii furnizori de utilaje din România?

Am decis să renunț la locul de muncă bine plătit și confortabil pe care îl aveam, pentru a-mi lansa propria afacere. Am crezut de la bun început că integritatea și caracterul vor fi cheia succesului, cu toate că drumul antreprenoriatului nu a fost unul deloc ușor. Nu aveam experiență în industrie, nu aveam bani să finanțez o afacere și nici relații în domeniu. Așadar, am înființat UTILBEN cu o idee în minte și cu zero resurse.

La început, în 2006, UTILBEN însemna un birou la masa din bucătăria și doi angajați: eu și soția mea, Oana. Am creat o pagină de internet și scopul era de a intermedia achiziția de utilaje second-hand aduse din străinătate. Cu multă muncă, perseverență și disciplină, UTILBEN a început, ușor, ușor, să prindă avânt! Au fost multe obstacole pe care a trebuit să le depășim – pierderi financiare, utilaje furate, înșelătorii -, dar am rămas fidel scopului inițial. Anume, să contribuim la o schimbare majoră a mediului de business din România prin afaceri făcute cu integritate și caracter.

UTILBEN_b

15 ani au trecut și, privind în urma mea, îmi dau seama că nimic nu ar fi fost posibil fără o echipa ambițioasă și profesionistă, fără leadership și dezvoltare personală, fără un mod corect de a face afaceri și, mai ales, fără ajutorul lui Dumnezeu! Consider că este de datoria mea, ca om de business și conducător, să las în urma mea o lume mai bună și un viitor luminos. Iar acest lucru înseamnă și schimbarea felului în care alegem să facem afaceri și să ne tratăm clienții.

 

Ruben, cum arată UTILBEN, acum, la ceas aniversar?

Astăzi, UTILBEN reunește o echipă experimentată, de 70 de profesioniști. În maximum 5 minute, clientul poate găsi pe site-ul www.utilben.ro exact utilajul de care are nevoie, cu tot cu accesorii și atașamente. Avem cea mai diversificată ofertă de echipamente agricole și de construcții din România. Peste 50.000 de produse sunt disponibile la vânzare, direct pe site-ul nostru. Orice utilaj vândut de noi trece printr-un proces de verificare tehnică profesionistă, făcut de specialiștii noștri în service, înainte ca acesta să fie livrat către client. Nu există niciun risc pentru cumpărători, deoarece toate utilajele furnizate de UTILBEN au garanție inclusă.

De 15 ani, compania UTILBEN a rămas fidelă valorilor care o definesc: onestitate, promptitudine și dezvoltare personală. Promitem să facem în continuare afaceri cu integritate și caracter și să nu ne dezicem de statutul de furnizor de utilaje fiabile!

Logo UTILBEN

Adresă: Bulevardul Muncii, Nr. 36, Cluj-Napoca

Telefon: 0733 040 000

Email: contact@utilben.ro

Website: www.utilben.ro

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →