Cu RhizoVital® 5 C, plantele dau tot ce au mai bun - Revista Ferma
3 minute de citit

Cu RhizoVital® 5 C, plantele dau tot ce au mai bun

Foto 1 RhizoVitalC5 Cu RhizoVital® 5 C, plantele dau tot ce au mai bun

RhizoVital® 5 C – biostimulatorul care conține inoculantul bacterian de ultimă generație Bacillus atrophaeus ABi05 – asigură o creștere puternică și sănătoasă a plantelor, pentru cel mai bun randament de producție.

Urmărind sustenabilitatea, noi practici agricole își fac locul prin lansarea de soluții inovative în agricultură care să faciliteze dezvoltarea plantelor prin menținerea fertilității și calității solului cu obținerea unei producții agricole profitabile și sustenabile. Astfel, utilizarea microorganismelor benefice este considerată una dintre cele mai promițătoare practici de gestionare a culturilor. Bacteriile din genul Bacillus spp. de tipul rizo-bacteriilor pot forma spori și pot supraviețui în sol mult timp în condiții de mediu dificile, reflectând rolul lor vital în creșterea toleranței plantelor la stresul biotic și abiotic.

RhizoVital® C5 poate fi aplicat în culturi ecologice, dar poate fi o componentă suplimentară în completarea tehnologiei bazate pe produse agrochimice, ajutând la mobilizarea nutrienților prezenți în mod natural în sol sau a îngrășămintelor aplicate.

RhizoVital Cu RhizoVital® 5 C, plantele dau tot ce au mai bun

Ce este RhizoVital® C5 și cum funcționează?

RhizoVital® C5 conţine spori vii de Bacillus atrophaeus ABi05 în concentraţie de 2,5 × 1010 cfu/ml, o bacterie naturală care se găseşte în sol şi care susţine creşterea sănătoasă a plantelor, sporindu-le vitalitatea şi rezistenţa la stres abiotic și îmbunătățind astfel randamentul culturilor.

Bacillus atrophaeus ABi05 germinează de la 8°C, colonizând rizosfera și suprafața rădăcinilor plantei. Acolo, bacteriile se hrănesc cu exsudate radiculare (zaharuri, aminoacizi și alte substanțe emise de plante). Multe culturi „hrănesc” microorganismele din sol prin eliberarea, cu ajutorul rădăcinilor, până la 20-60% din asimilați (zaharuri produse prin fotosinteză). RhizoVital® C5, în calitate de contrapartidă simbiotică, furnizează diverse enzime, care îmbunătățesc disponibilitatea și mobilizarea nutrienților din sol pentru plante. Astfel, se creează un sistem radicular mai mare, cu mai multe ramificații, ajutând cultura să fie mai sănătoasă, mai rezistentă, cu posibilitatea dezvoltării chiar și în condiții suboptime.

Care este cel mai bun mod de a aplica RhizoVital® C5?

Gestionând nutriția disponibilă la o scară microscopică din jurul rădăcinilor, RhizoVital® C5 crește cantitatea de nutrienți disponibili plantelor, stimulând astfel uniformitatea culturii. Dezvoltat special pentru activitate la temperaturi mai scăzute (cel puțin 8°C), RhizoVital® C5 este ideal pentru aplicarea ca tratament al seminței (doza recomandată este 0,2 litri/100 kg la floarea-soarelui, porumb, soia și fasole, respectiv 0,1 litri/100 kg la grâu) sau aplicat în brazdă concomitent cu semănatul.

Puteți găsi mai multe informații despre modul de utilizare al RhizoVital® C5 accesând link-ul www.andermatt.ro!

4 BENEFICII ALE RHIZOVITAL® C5

  1. Rezistență: ajută planta să își construiască un sistem radicular puternic și sănătos, ceea ce duce la o dezvoltare mai viguroasă și la toleranța la stres. Bacteriile se dezvoltă în jurul sistemului radicular al plantei, nelăsând loc pentru apariția agenților patogeni;
  2. Favorizează creșterea și dezvoltarea plantelor: îmbunătățește disponibilitatea și mobilizarea nutrienților, asigurând o răsărire uniformă a plantelor;
  3. Aplicare flexibilă: e compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar și a îngrășămintelor; poate fi integrat în programele de tratament existente;
  4. Ecologic: poate fi aplicat în agricultura convențională și în cea ecologică.

logo andermatt romania rgb Cu RhizoVital® 5 C, plantele dau tot ce au mai bun

un articol de

Andermatt Romania

Cisteste si...

plug tras de cal scaled Agricultura cu UN CAL putere

Agricultura cu UN CAL putere

În Bucovina, agricultura de subzistenţă pare să se bazeze încă pe metode de lucru rudimentare şi pe cunoştinţe transmise de […]

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →