5 minute de citit

Coșoveni, noua casă pentru CESIVO Agricultură

Având alături fermierii colaboratori, proprietari și membri ai consiliilor de administrație ale fabricilor partenere, reprezentanții firmei CESIVO Agricultură și-au inaugurat noul sediu din localitatea Coșoveni, situat pe drumul european E70, la ieșirea din localitate spre Craiova. Cu o suprafață de peste 6000 mp și multiple facilități, acesta promite să fie un veritabil centru operațional, oferind agricultorilor din regiune servicii complete pentru o gamă largă de branduri de utilaje agricole, dintre care amintim: Eurospand, FALC, Ovlac, Pasto sau Toselli.

Cosoveni, noua casapentru CESIVO Agricultura 1_b

Aproape 8 ani în serviciul fermierilor

Compania CESIVO a fost înființată în 1994, având ca obiect de activitate distribuția de materiale electrice și electroizolante, iar din iunie 2015, experiența comercială și financiară a companiei a fost pusă în slujba fermierilor, odată cu lansarea diviziei de agricultură, aflată sub coordonarea Loredanei Marinescu, directorul de vânzări al companiei. „Avem aproape 8 ani de activitate în domeniul mașinilor și utilajelor agricole, perioadă în care am crescut de la 2 la 13 angajați, de la 20 de utilaje livrate în 2015, la peste 300 de utilaje livrate în 2022, iar aceste rezultate ne încurajează să investim și mai mult în echipa și parteneriatele pe care le avem. Deschiderea noului sediu reprezintă o etapă firească în evoluția noastră și arată angajamentul și responsabilitatea pe care le avem față de clienții noștri, fermierii”, ne-a declarat specialistul bancar în finanțare agricolă.

 

Suprafață de expunere dublă, upgrade pe dotări

Inaugurarea noului sediu vine ca urmare a unui proiect de dezvoltare inițiat în 2019, prin intermediul căruia compania a decis să își extindă operațiunile și să își îmbunătățească activitatea. „Noul sediu are o suprafață de 6000 mp pentru prezentarea mașinilor și utilajelor agricole, un magazin de piese de schimb de 100 mp, un depozit dedicat și un atelier-service cu 3 posturi pentru tractoare, astfel încât intervențiile să fie realizate în cel mai scurt timp.
Am investit continuu în dotările pentru service și numai anul trecut am achiziționat utilaje și scule necesare acestui departament în valoare de peste 40.000 de euro”, a explicat Loredana Marinescu.

Francesco Pasto_b

„Acesta este viitorul – agricultura regenerativă și conservativă a solului, pentru că cel mai de preț bun al fermierilor este pământul.” – FRANCESCO PASTO, Proprietarul firmei Pasto Agricultura

Branduri de top în portofoliu

Deservind peste 400 de fermieri activi, CESIVO Agricultură comercializează mașini și utilaje agricole dedicate oricărui tip de exploatație (cultura mare sau horticultură), având în portofoliu nu mai puțin de 16 branduri diferite, multe dintre ele de renume pe segmentul lor de activitate, precum FALC sau Toselli.
• Compania FALC, pe piața din România încă din anii 70, produce unele utilaje unice în lume, cum este plugul rotativ pentru terenuri dure sau extrem de uscate. „Vrem să ducem mai departe colaborarea cu agricultorii români. Până în prezent am vândut multe utilaje pentru câmp deschis, iar acum ne îndreptăm și într-o direcție nouă: venim cu utilaje specifice pentru legumicultură, vii și livezi. Obiectivul nostru este să construim mașini performante care să deservească orice fermier și suntem onorați să avem alături, aici în România, un partener precum CESIVO”, declară Paolo Zama, proprietarul FALC.
• Toselli.  Buna colaborare cu dealerul din Oltenia a fost reiterată și de Marco Toselli, proprietarul producătorului omonim de pulverizatoare purtate și tractate: „Producem din 1969 mașini de erbicidat profesionale și, pe parcursul anilor, am impus noi standarde de calitate în industrie. Suntem singura companie producătoare de pulverizatoare din lume care este atestată de Institutul Julius Kühn din Germania pentru eficiența sistemului anti-drift tip «mânecă de aer», AirSpray dualcone, și avem rampe din oțel inoxidabil, T-inox, pentru care oferim garanție pe viață împotriva ruginii și coroziunii. Pe piața din România suntem încrezători că, având alături dealeri precum CESIVO, prezența noastră va fi din ce în ce mai puternică”.

Cosoveni, noua casapentru CESIVO Agricultura 3_b

Agricultura conservativă este viitorul

Din portofoliul dealerului din Oltenia nu lipsesc utilajele adaptate modelelor agricole de tip minimum-tillage, no-till sau strip-till, mai ales că noile prevederi europene prevăd o finanțare sporită pentru acestea, fapt evidențiat și de reprezentații producătorilor. „În prezent, aducem pe piața din România un model de plug adaptat agriculturii conservative, plugul MINI, care este înscris ca plug ecologic la AFIR și care se dovedește deosebit de util în contextul noilor politici europene”, a declarat Marius Mitra, Export Area Manager pentru compania OVLAC.

Marius Mitra, Loredana Marinescu si Paolo Zama_b

De la stg. la dr.: Marius Mitra, Loredana Marinescu și Paolo Zama


Planuri și proiecte în 2023

CESIVO a dezvoltat o rețea puternică de parteneriate cu principalele instituții financiare din domeniu, dar și cu diverse companii de consultanță pentru fonduri europene. În plus, începând cu 1 martie, dealerul de utilaje își extinde zona de activitate cu un reprezentant de vânzări dedicat, pentru județul Teleorman.
Totodată, conform Loredanei Marinescu, compania s-a extins și pe segmentul echipamentelor fotovoltaice, oferind fermierilor soluții pentru iluminat, irigații sau producție de energie verde.

 

DE CE ALEG FERMIERII CESIVO?

Constantin Gâdea (35 de ani), fermier din Poiana Mare, jud. Dolj, lucrează 200 ha de cultura mare: „CESIVO este o companie importantă la noi în zonă pentru că are mecanici buni. Prima dată am apelat la această firmă tocmai pentru service-ul la o autopropulsată produsă în Italia de Bargam. Sunt singurii din regiunea noastră care oferă mentenanță pentru aceste mașini. Apoi, am decis să accesăm fonduri europene pentru modernizarea fermei și am contractat mai multe utilaje de la ei. Au o gamă variată de produse și găsești orice ai nevoie. Se vede că sunt profesioniști, iar noul lor sediu îmi pare unul dintre cele mai moderne și mai generoase din județ și din Oltenia”. 

Fermier Gadea_b

 

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →