Fiecare etapă a desemnat câte nouă vinuri, iar toate cele 36 de vinuri finaliste se vor lupta la Sinaia pentru premii în valoare totală de 18.000 de euro.
Explicaţie foto
Robert Băicoianu (dreapta), alături de Nini Andone, un cunoscut viticultor eco din Măcin, la Târgul ExpoAgroUtil – 2019 de la Constanţa
Susţinerea producătorilor de vinuri
„Prin această iniţiativă, dorim să susţinem dezvoltarea producătorilor de vinuri mici şi mijlocii, facilitând posibilitatea de a vedea nivelul calitativ al vinurilor produse, în urma evaluărilor profesioniste, efectuate de un juriu specializat, format din membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România. De asemenea, la evenimentul de la Sinaia, unul din categoria VIP, unde sunt aşteptate să participe între 150 – 180 de persoane, vom invita şi fermieri din alte domenii decât viticultura şi oenologia. Cu această ocazie, vom prezenta câteva dintre realizările departamentului de culturi speciale ale companiei noastre”, ne-a declarat Robert Băicoianu, director de vânzări culturi horticole BASF.
Potrivit acestuia, la startul ediţiei din acest an a concursului au participat în jur de 400 de vinuri, mai mult decât anul trecut, iar din anul 2016 când au debutat „Poveştile cu vinuri româneşti” au fost trimise la jurizare peste 1.000 de vinuri albe, roze şi roşii.
Patru pachete tehologice la dispoziţia viticultorilor
„În fiecare an aducem ceva nou, fie produse, fie pachete tehnologice. De exemplu, acum am prezentat 4 pachete tehnologice ce conţin produse care combat principalele boli ale viţei de vie: mana, făinarea şi putregaiul cenuşiu, cu discounturi diferite între 4 şi 6 la sută, funcţie de complexitatea acestor pachete şi de valoarea lor luate per produs. Ele conţin combinaţii de produse mai cunoscute şi produse noi omologate anul trecut în special cum sunt fungicidele Delan Pro şi Sercadis, oferite viticultorilor pentru a controla mana şi, respectiv, făinarea la viţa de vie”, a susţinut Băicoianu.
Vinul, actorii, regizorii şi magia teatrului
Ediţia a IV-a a concursului ”Poveşti cu vinuri româneşti” stă sub semnul scenei. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit puţin din magia teatrului, în speranţa că descoperirii care sunt adevăraţii actori şi regizori de succes care pun în scenă recolte de calitate pentru vinuri rafinate.
Concursul se adresează atât viticultorilor profesionişti, cât şi celor care au descoperit pasiunea de a obţine recolte de struguri de vin de calitate, ingredientul principal pentru vinuri alese şi apreciate.
Conform Regulamentului, pot participa toţi cultivatorii de viţă de vie atestaţi, care deţin sau cultivă cu viţă de vie o suprafaţă maximum 100 de hectare; vinurile înscrise pot fi roşii, albe sau rosé şi nu trebuie să fi mai vechi de 3 ani (probele pot fi din anii 2016, 2017 sau 2018).