Conceptul BASF de relaţionare cu fermierii - Revista Ferma
4 minute de citit

Conceptul BASF de relaţionare cu fermierii

basf2 m Conceptul BASF de relaţionare cu fermierii

În comuna ialomiţeană Iazu, au venit aproximativ două sute de fermieri din judeţele limitrofe, iar evenimentul l-a găzduit societatea Silcomar SRL, reprezentată de Silviu Mihai.

Steven Carl, reprezentantul pentru România al BASF, a inaugurat evenimentul, declarând că este al doilea an consecutiv în care BASF reuşeşte să dubleze suprafaţa erbicidată, mai ales într-o zonă atât de importantă pentru agricultura românească.


Fermierii ţin pasul cu inovaţia

„Anul acesta venim cu un nou concept, intitulat AgroConnect, care cuprinde o serie de evenimente în câmp, organizate în toată ţara, prin care vrem să conectăm fermierii cu inovaţia. Aşa cum ştiţi cu toţii, am ajuns pe piaţa mondială la un maximum istoric din punct de vedere al preţurilor, ceea ce înseamnă că şi dumneavoastră folosiţi inovaţie care să vă crească profitul”, s-a adresat, Steven Carl, celor prezenţi.

Potrivit directorul tehnic al BASF, Daniel Tabacu, care a prezentat conceptul AgroConnect, în cadrul lotului demonstrativ de la Iazu suprafeţele au fost extinse anul acesta. „Aceste evenimente se vor implementa pe terenuri între 20 şi 50 de hectare tocmai pentru a arăta beneficiile tehnologiilor noastre dar şi ale inovaţiilor pe care vi le propunem.

Ne bazăm pe cele patru culturi de bază în România, porumb, grâu, rapiţă şi floarea soarelui. Din cauza condiţiilor proaste din toamnă, pe care le cunoaşteţi, rapiţa a fost întoarsă şi am pus în loc tehnologia porumbului Duo, care se bazează pe erbicidarea cu Focus Ultra”, a precizat acesta.

În cadrul turului suprafeţelor cultivate cu cele patru culturi – porumb, grâu, rapiţă şi floarea soarelui, au fost prezentate rezultatele comparative obţinute cu tehnologii diverse, în contrapunct cu rezultatele obţinute pe loturile martor.


INFO

70% din culturi, protejate cu erbicide BASF

Exploataţia Silcomar lucrează de 10 ani o suprafaţă de 1700 ha, pe care predominante sunt culturile de păioase – 500 ha grâu şi 100 ha orzoaică, precum şi 400 ha rapiţă şi 400 ha de floarea soarelui, restul porumb. Dintre acestea, cea mai profitabilă este cultura de rapiţă iar pentru protecţia culturilor, folosesc erbicidele de la BASF în proporţie de 60-70 la sută.

Firma deţine şi o capacitate de stocare de 2000 de tone iar restul merge la silozul Comcereal Brăila. „2010 a fost un an foarte bun, iar anul acesta, până în acest moment (1 iunie – n.r.), pare să fie cel puţin la fel de bun. Avem un lot de hibridare pe care îl irigăm cu costuri foarte mari, dar în afara acestuia nu reuşim să irigăm nici o altă cultură.

Din acest punct de vedere, recoltele noastre ajung la 60-70% din potenţialul pe care îl are sămânţa pe care o cumpărăm. Pentru toamnă, sper să avem preţuri bune, deoarece facem parte dintr-o piaţă mondială în mişcare şi, apoi, există o cerere tot mai mare de cereale”, a declarat Silviu Mihai, reprezentatul Silcomar.

„Opera” combate stresul cauzat de secetă

Prezent la eveniment, Tiberiu Dima, director comercial BASF, a subliniat că tehnologiile inovatoare BASF oferă soluţii ce pot salva culturile fermierilor chiar şi în condiţiile secetei ce ameninţă întreaga Europă.

Produsul Opera, integrat în tehnologia AgCelence, reduce considerabil, prin efectele sale fiziologice, stresul cauzat de secetă asupra plantelor, permite hibrizilor să îşi exprime întregul potenţial genetic şi asigură producţii şi profituri ridicate.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →