3 minute de citit

Combinatoarele pre-însămânțare Kompaktomat – recolte și venituri la superlativ

Un teren bine lucrat trebuie să asigure atât buna infiltrare a apei din precipitații, cât și pătrunderea și absorbția acesteia la rădăcinile plantelor în perioadele secetoase. Prin urmare, este necesar nu numai să scarificați solul bine și suficient de adânc, ci și să îl recompactați optim pe întregul profil scarificat, pentru a restabili raportul optim al porilor capilari și necapilari.

 Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 1_b


Pat germinativ la adâncimea corectă

De asemenea, este important să se creeze un strat de sol de tranziție semnificativ între solul compactat și cel necompactat și la adâncimea optimă de semănat, așa-numitul pat germinativ. Sămânța depusă în patul germinativ la adâncimea potrivită va dispune de umiditate suficientă din solul de sub zona optim compactată și va putea străbate bine solul afânat de deasupra.

 Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 2_b


Sol bine structurat, optim pentru semănat

 

Este foarte important să se creeze o structură optimă a solului pentru semănat, cu cât mai puține treceri ale combinatoarelor pre-însămânțare. Fiecare trecere ulterioară a utilajelor agricole pe câmp poate zdrobi excesiv unele fracțiuni de sol și praful rezultat poate înfunda apoi porii capilari, în timpul ploilor abundente. Astfel se formează așa-numitele cruste de sol, iar în timpul ploilor apar pe câmp băltirile. Sau se poate produce eroziunea solului provocată de apă.

 Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 3_b

Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 3.1_b


Combinatoarele Kompaktomat

 

Prin calitatea lucrărilor lor, combinatoarele pre-însămânțare Kompaktomat îndeplinesc toate aceste cerințe. La o singură trecere asigură toate operațiunile necesare pentru ca solul să fie recompactat optim și pentru a se crea un pat germinativ ideal. 

 Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 4_b

Cultură de sfeclă de zahăr în teren pregătit cu Kompaktomat


Pregătite pentru solurile grele

Structura masivă a utilajelor Kompaktomat asigură lucrări fiabile chiar și în condiții de soluri grele. Tăvălugii de tasare creează în mod eficient o structură optimă a solului, care asigură o bună infiltrare a apei de ploaie și pătrunderea acesteia la rădăcinile plantelor în perioadele secetoase. Ansamblul de patine de nivelare și de brăzdare pentru scarificare nivelează excelent suprafața solului și creează un pat germinativ optim la adâncimea de semănat de care au nevoie semănătorile convenționale.

 Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 5_b

Cultură de rapiță în teren pregătit cu Kompaktomat


Semănatul de precizie

Utilizarea utilajelor Kompaktomat este excelentă nu numai înainte de semănatul cerealelor sau leguminoaselor, ci mai ales înaintea semănatului de precizie al culturilor precum sfecla de zahăr, floarea soarelui sau porumbul.

Beneficiile sunt certe: Kompaktomat crește semnificativ siguranța încolțirii unui număr maxim de semințe și are un impact direct asupra maximizării randamentelor și profiturilor fermierilor. O răsărire excelentă și uniformă a plantelor se reflectă în recoltele mai mari.

 Combinatoarele pre-insamantare Kompaktomat 6_b

Cultură de porumb în teren pregătit cu Kompaktomat


RANDAMENTUL CULTURII CREȘTE

Datorită calității lor, utilajele Kompaktomat asigură o bună prelucrare a solului care va spori productivitatea și va permite germinarea excelentă a semințelor și creșterea uniformă a tuturor culturilor, ceea ce se reflectă în randamente mai mari la recoltare.

 

un articol de

FARMET

mai multe pe această temă www.farmet.cz/ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →