Combaterea muştelor în timpul mulsului: 6 sfaturi practice - Revista Ferma
3 minute de citit

Combaterea muştelor în timpul mulsului: 6 sfaturi practice

muste Combaterea muştelor în timpul mulsului: 6 sfaturi practicePrezenţa muştelor în timpul mulsului cauzează stres, mai puţin lapte şi ugere slab mulse. Cu aceste sfaturi puteţi ţine dăunătorii departe de robotul de muls.

Muştele sunt extreme de enervante pentru fermieri, mai ales în timpul mulsului. Cei care folosesc roboţi de muls scapă de stres. Din păcate, nu şi vacile lor. Acest lucru are un impact negative asupra producţiei de lapte şi asupra sănătăţii ugerului. Acest lucru se datorează faptului că animalele evită zona hambarului şi roboţii din cauza muştelor. În plus, muştele şi ţânţarii sunt purtători de germeni (mastită).

Iată câteva sfaturi utile pentru înlăturarea muştelor!

  1. Curăţarea şi dezinfectarea sălilor de muls şi a zonei de aşteptare

Asiguraţi-vă că robotul de muls şi întregul spaţiu amenajat pentru muls, precum şi zona din jurul robotului de muls, sunt curăţate şi dezinfectate în mod regulat. Îndepărtaţi reziduurile de furaje şi murdăria, care adesea atrag aceste muşte.

  1. Ventilatoare deasupra vacilor împotriva muştelor

Ventilatoarele îndreptate spre boxa de muls sunt, de asemenea, foarte eficiente în lupta împotriva muştelor. Ele alungă insectele enervante prin mişcarea mare a aerului. Ventilatorul nu trebuie să fie la îndemâna vacilor şi trebuie plasat lateral deasupra boxei de muls şi, în final, îndreptat în diagonală, în jos, spre vaca de muls.

  1. Ventilatoare din faţă

Partea din faţă a locului de muls, adică capul vacii, este, de asemenea, un loc bun pentru un ventilator, care ţine muştele la distanţă datorită vitezei aerului.

  1. Capcane pentru muşte

Instalaţi capcane pentru muşte, cum ar fi capcane lipicioase sau capcane cu atractori, în apropierea robotului de muls sau în grajd, pentru a reduce populaţia de muşte.

  1. Insecticide împotriva muştelor

Pentru a reduce temporar populaţia de muşte se pot utiliza şi insecticide sau repelente aprobate. Cu toate acestea, este important să vă asiguraţi că produsele utilizate sunt aprobate pentru utilizarea în zona de muls şi în jurul animalelor.

  1. Combaterea muştelor şi în restul adăpostului

Este important ca nu numai robotul de muls în sine, ci şi zona de grajd din jurul sălii de muls, adesea neglijată, şi, prin urmare, zona de aşteptare şi intrarea în robot, să fie lipsită de muşte. Vacile trebuie să treacă mai întâi prin această zonă. Dacă muştele deranjează deja animalele acolo, toate măsurile de îndepărtare a muştelor din spaţiul de muls nu vor fi de niciun folos.

 

sursa: www.agrarheute.de

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →