COD GALBEN de vreme rea: Vânt de 60-70 km/h, vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină! - Revista Ferma
2 minute de citit

COD GALBEN de vreme rea: Vânt de 60-70 km/h, vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină!

Avertizare meteo vânt și ploi
Avertizare meteo vânt și ploi. Credit foto: istockphoto.com/trendobjects

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de vreme rea. În ce zone ale țării urmează două zile de vânt cu rafale de 60-70 km/oră, vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină!

Potrivit avertizărilor meteo emise de ANM, în intervalul 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15 -20 l/mp și izolat de 30-40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1.500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei
În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60-70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Cod galben de vremea rea
Cod galben de vremea rea 17-18 aprilie 2024. Credit foto: ANM

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →