Claas investeşte în vehicule autonome - Revista Ferma
3 minute de citit

Claas investeşte în vehicule autonome

Claas investeste in vehicule autonome 1_b

Prin societatea sa de investiţii Seed Green Innovations GmbH, Claas a participat la o nouă rundă de finanţare a companiei olandeze, alături de investitorul de capital de risc Amathaon Capital din München şi de o companie din grupul Amazone cu sediul în Hasbergen-Gaste. Bazele cooperării dintre Claas şi AgXeed au fost puse după prima investiţie din primăvara anului 2021, fiind extinsă în mod continuu de atunci. Prin investiţia ulterioară, Claas asigură acces suplimentar la tehnologii inovatoare pentru utilajele agricole autonome. În acelaşi timp, AgXeed beneficiază de reţeaua internaţională şi de expertiza Grupului Claas în multe domenii, de la dezvoltare până la vânzări şi service.

Vehicule autonome diesel-electrice

Prin urmare, chiar din această vară, dealerii Claas selectaţi din Germania şi Elveţia vor deveni parteneri de distribuţie şi service pentru gama AgBot de vehicule autonome diesel-electrice, care include în prezent versiunea pe şenile de 154 CP (115 kW) şi cele cu trei şi patru roţi care au o putere de tracţiune de 74 cai putere (55 kW).

Claas investeste in vehicule autonome 2_b

Posibilitatea închirierii

Pe lângă roboţii agricoli puşi în vânzare, vor fi disponibile şi modele pentru închiriere, menite să faciliteze accesul clienţilor la tehnologia agricolă autonomă şi să permită testarea extensivă în propriile structuri de operare. În acest scop, Claas Vertriebsgesellschaft mbH (CVG) a inclus deja doi roboţi agricoli în portofoliul First Claas Rental. Între timp, AgXeed intenţionează să accelereze şi mai mult dezvoltarea de soluţii eficiente şi holistice pentru procese agricole, alături de partenerii săi. Optimizarea performanţei de cultivare şi calitatea muncii sunt în centrul atenţiei când vine vorba de implementarea tehnologiilor ce ţin de operarea în câmp deschis a vehiculelor autonome. Datorită diferitelor orizonturi de expertiză ale AgXeed, Claas şi Amazone, provocările tehnologiei de siguranţă pot fi abordate cu o eficienţă excepţională.

Claas investeste in vehicule autonome 3_b

O ”ARMATĂ” DE ROBOŢI AGRICOLI

Start-up-ul olandez AgXeed B.V. oferă un sistem agricol inteligent, sustenabil şi complet autonom, cu hardware scalabil, instrumente de planificare virtuală şi modele de date cuprinzătoare, fiind astfel una dintre companiile lider în aceste zone din Europa în momentul de faţă. După lansarea versiunii pe şenile, în 2020, un an mai târziu a fost prezentat un robot agricol cu trei roţi destinat lucrului în vii şi livezi, căruia i s-a alăturat recent robotul agricol cu patru roţi. Toate aceste vehicule autonome sunt echipate cu motoare hibrid de tip diesel-electric.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →