CINE a negociat SUBVENȚII MICI pentru fermierii români? Subiect de dispută (electorală?) între Cioloș și Ciolacu - Revista Ferma
2 minute de citit

CINE a negociat SUBVENȚII MICI pentru fermierii români? Subiect de dispută (electorală?) între Cioloș și Ciolacu

Dacian Cioloș: „Marcel Ciolacu să îl întrebe pe Adrian Năstase de ce a negociat subvenții mici” Năstase răspunde!

Ciolos vs Ciolacu CINE a negociat SUBVENȚII MICI pentru fermierii români? Subiect de dispută (electorală?) între Cioloș și Ciolacu

”Marcel Ciolacu și echipa lui de zgomote s-au apucat să vânture din nou minciuna că subvențiile agricultorilor sunt mici din cauza mea.

Știu că pesediștii au memoria scurtă, dar negocierile pe subvențiile în agricultură au fost făcute de Guvernul PSD când a pregătit aderarea la UE. Eu le-am crescut în mandatul de comisar și ele cresc și acum în fiecare an datorită negocierilor pe care le-am dus atunci”, a scris pe pagina sa de facebook europarlamentarul Dacian Cioloș.

”Se-mpușcă singuri în picior”

”Le recomand PSD-iștilor să nu se mai împuște singuri în picior. Și Marcel Ciolacu să îl întrebe pe Adrian Năstase de ce a negociat subvenții mici”, a postat pe pagina sa de facebook europarlamentarul Dacian Cioloș.

Replica lui Adrian Năstase nu s-a lăsat așteptată

Reacția lui Adrian Năstase la postarea lui Cioloș a venit rapid. Iată ce a postat fostul premier pe blogul său:

”Iată ce ar fi putut pregăti Marcel Ciolacu drept răspuns după o eventuală discuție cu mine: „Cher Dacian, nivelul plăților directe a fost stabilit conform Regulamentului CE nr 1782/2003 care a preluat Regulamentul nr 1251/1999 CE și nr 1254/1999 CE. România nu era membru al UE nici în 1999 și nici în 2003 ca să poată decide asupra anvelopei financiare care acoperea plățile directe. De altfel, îți amintesc nivelul foarte coborât al recoltelor din perioada 1997-1999. România (Guvernul Năstase ) a negociat că diferența la plăți directe să poată fi completată, din 2007, din bugetul național. Până la data când urma să fie acoperită 100% din bugetul UE, suma totală a plății directe a depins deci de politica agricolă aplicată de Guvernul României. Astfel, nivelul plăților directe pentru fermieri, în perioada 2007 până în 2016 putea să crească cu 25% până la 100%. Este vorba de art 7-u în Protocolul Anexă III din Tratatatul de aderare a României la UE. Poate ne spui tu de ce nu s-a întâmplat acest lucru”, scrie pe adriannastase.ro.

 

”Fermierii românu nu mai vor promisiuni, vor decizii imediate!”, a declarat Cioloș la Europa FM!

Vezi ce spune Dacian Cioloș despre CRIZA FERMIERILOR în Europa și în România?

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →