Cele mai puternice combine în 2020 - Revista Ferma
5 minute de citit

Cele mai puternice combine în 2020

Tehnologie la superlativ, confort, rentabilitate, dar mai ales… putere. Iată care sunt cele mai puternice combine de recoltat nominalizate într-un top realizat de specialiştii în tehnică agricolă de la agrotechnomarket.com! Le prezentăm în ordine alfabetică.

Foto 1 Axial-Flow-6150_0470_01-20 (1)_b

Case IH Axial-Flow seria 140

Combinele îmbunătăţite din seria Case IH Axial-Flow 140 cresc productivitatea, dispunând de o transmisie îmbunătăţită şi mai multe caracteristici standard, ceea ce facilitează adaptarea la diferite culturi şi condiţii de teren pentru a recolta cereale de calitate superioară pentru o productivitate sporită.
Seria Case IH Axial-Flow 140 este formată din trei modele actualizate, versiunea 6140 fiind cea mai populară. Seria se mândreşte cu sistemul de gestionare a reziduurilor, construit pentru a face faţă reziduurilor asociate culturilor genetice. Cu un motor care produce 348 de cai putere şi o capacitate a bunăcrului de cereale de 14.400 de litri, această combină este o alegere excelentă pentru cerințe exigente la recoltare.

Foto 2 claas seria 700 (1)_b

Claas Lexion seria 700 rămâne lider

Cu seria 700, Claas îşi apără poziţia de lider în categoria combinelor de recoltat. Echipată cu sistemul semişenilat Terra Trac, Lexion 770 atinge o viteză de deplasare pe şosea de 40 km/h, devenind astfel cea mai rapidă combină de recoltat din lume.
Însă modelul Lexion 770, desemnat ca fiind cel mai puternic utilaj de recoltat din lume, a fost depăşită. Noul Lexion 780 oferă un cumul de funcţii, putere, anduranţă, versatilitate şi confort fără precedent. O premieră mondială o reprezintă Cemos Automatic, cu ajutorul căruia Claas a revoluţionat operarea combinelor de recoltat. Astfel, Lexion este prima combină care recoltează complet automat.

Foto 3 deutz fahr c90002 (1)_b

Deutz-Fahr C9000, o serie remarcabilă

Experienţa Deutz-Fahr în domeniul recoltării şi angajamentul său continuu de a dezvolta noi tehnologii, procese şi utilaje au condus la apariţia seriei C9000 cu cele 4 modele: C9205 TS, C9205 TS B, C9206 TS şi C9206 TS B. Cu motoare puternice, consum de combustibil şi costuri de funcţionare imbatabil de mici şi o întreţinere simplă, seria C9000 este cu adevărat remarcabilă.
Buncărul de cereale al seriei C9000 are o capacitate de 9.500 de litri, iar sistemul de descărcare permite o viteză extraordinar de mare la golire, datorită motoarelor puternice capabile să descarce buncărul în mod eficient în timpul lucrului şi fără a opri maşina, eliminând astfel pierderile de timp şi de recoltă.
Motoarele moderne Deutz Common Rail TCD 6 7,8 l Tier IIIb, cu 4 supape pe cilindru şi 6 cilindri, dezvoltă o putere remarcabilă, pentru performanţe superioare la treierat: consum optim de combustibil şi productivitate.

Foto 4 JD-Combine-Seria-S-3 (1)_b

John Deere Seria S: boabe sparte sub 0,5%

Avantaj de necontestat faţă de alte sisteme mai tradiţionale şi hibride, rotorul unic al seriei S, în loc să împartă fluxul de cultură în două, păstrează un singur flux, consumând mai puţină energie. Diametrul mare al rotorului generează o inerţie mai mare decât rotorii mai mici şi cu viteze de rotaţie reduse. Cercetările au arătat că boabele sparte nu depăşesc 0,5%. Este unul dintre motivele pentru care seria S este combina aleasă de mulţi producători de seminţe.
Toate motoarele combinelor sunt proiectate şi construite de John Deere special pentru uz agricol. Ele au carcase şi rulmenţi mai puternici pentru a satisface cerinţele de putere asociate diferitelor condiţii de recoltare. Buncărele de cereale hidraulice pliabile, de 10.700 şi 14.100 litri, au capacitatea necesară pentru recoltele bogate.

Foto 5 CR-Action-Shot (1)_b

New Holland CR10.90, cea mai productivă din lume

Aşa spun dezvoltatorii New Holland. Acum mai mult de 40 de ani, New Holland a revoluţionat modul de recoltare prin lansarea inovatoarei tehnologii biaxiale Twin Rotor™ pentru combine. În prezent, ultima generaţie de combine CR continuă linia genealogică a rotativelor pure, oferind agricultorilor din întreaga lume o calitate imbatabilă a boabelor şi a paielor datorită acţiunii delicate cu mai multe treceri. Pe prima poziţie a gamei se află noul model CR10.90: cea mai puternică şi productivă combină din toate timpurile. Noua cabină Harvest Suite™ Ultra a stabilit un nou standard în ceea ce priveşte ergonomia şi confortul recoltării. Caracteristici inovatoare precum SmartTrax™, IntelliCruise™, IntelliSteer® şi OptiSpread™ sporesc productivitatea şi, împreună cu tehnologia Dynamic Feed Roll™, continuă să garanteze că modelele CR se află întotdeauna printre cele mai avansate şi productive utilaje din lume.
Modelul CR10.90 este propulsat de motorul diesel Cursor 16 de la Fiat Powertrain Technologies (FPT). În conformitate cu reglementările Tier 4B privind emisiile, motorul CR10.90 încorporează tehnologia ECOBlue Hi-e SCR (reducere catalitică selectivă de înaltă eficienţă) pe o transmisie cu acţionare hidrostatică.

collage combine_b

RECORD MONDIAL LA RECOLTAT
Inovarea continuă, presiunea concurenţei, dar şi provocările climatice au schimbat regulile jocului şi furnizorii de maşini şi echipamente agricole se întrec în a oferi utilaje care corespund chiar şi celor mai ridicate aşteptări ale fermierilor. Dar, ştim cu toţii, decizia de a achiziţiona o combină puternică nu se ia aşa uşor.
Click AICI şi vezi 303 combine la recoltat în acelaşi timp – record mondial!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →