Cele mai căutate vinuri în mediul online. Wines of Romania: Românii preferă soiurile autohtone! - Revista Ferma
2 minute de citit

Cele mai căutate vinuri în mediul online. Wines of Romania: Românii preferă soiurile autohtone!

romanii prefera vinurile romanesti Cele mai căutate vinuri în mediul online. Wines of Romania: Românii preferă soiurile autohtone!
Credit foto @canva.com/S847

O analiză recentă realizată de Wines of Romania arată că românii sunt din ce în ce mai interesați de soiurile autohtone de vin, inclusiv în mediul online.

Astfel, cele mai căutate soiuri în mediul virtual sunt Busuioaca de Bohotin și Fetească Neagră, în timp ce la polul opus al clasamentului se situează soiuri mai puțin cunoscute, precum Mustoasa de Măderat și Zghihara de Huși.

Mai mult de jumătate dintre căutările online din ultimul an, din categoria de soiuri românești, sunt reprezentate de trei soiuri principale: Busuioaca de Bohotin (22%), Fetească Neagră (18%) și Fetească Regală (14%). Cele mai căutate soiuri de vin online coincid, de altfel, și cu preferințele producătorilor români în ceea ce privește suprafețele cultivate. Astfel, potrivit datelor ONVPV și analizate de Wines of Romania, în 2023 Busuioaca de Bohotin a înregistrat cea mai mare creștere a suprafeței de cultivare, de aprox. 16%, ajungând la peste 900 de hectare. Și Feteasca Neagră a crescut ușor în suprafețele cultivate, în timp ce Feteasca Regală și-a consolidat statutul de cel mai cultivat soi românesc.

CITEȘTE AICI: În ce perioadă sunt cel mai căutate vinurile online? – euractiv.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →