3 minute de citit

Cea mai norocoasă oaie de pe planetă: a supraviețuit doi ani în sălbăticie!

Cea mai norocoasă oaie de pe planetă: a supraviețuit doi ani în sălbăticie!
Cea mai norocoasă oaie de pe planetă: a supraviețuit doi ani în sălbăticie!

Fermierii scoțieni din grupul ”The Sheep Game” au salvat recent o oaie care s-a rătăcit acum doi ani, într-o zonă stâncoasă, greu accesibilă. Animalul a fost observat cu doi ani în urmă de o sportivă care făcea curse cu caiacul pe râul care curge pe la baza stâncilor. Femeia nu a luat prea mult în seamă prezența mițoasei, gândindu-se că va fi recuperată de proprietar. 

Acum câteva zile, doamna cu caiacul a revenit în zonă și nu mică i-a fost mirarea să descopere că oaia se află în același loc. A anunțat câțiva fermieri care imediat au trecut la acțiune și au reușit să scoată oaia din prăpastie, numind-o ”cea mai singură oaie din Marea Britanie”, potrivit site-ului agriland.ie. 

Cammy Wilson, un crescător de oi cu sediul în Ayrshire, membru al grupului The Sheep Game, a declarat că echipa de salvare a decis să numească oaia Fiona. Într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a The Sheep Game, Wilson a spus: „Am venit aici cu niște echipamente grele și am urcat această oaie pe o pantă foarte abruptă”.

„Este într-o stare incredibilă. Cei de la SSPCA (Societatea Scoțiană pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale) sunt aici, ei au făcut o verificare completă. Fiona are un scor de stare de 4,5 și este foarte grasă. A fost o treabă dificilă să o ridice. Cea mai singură oaie din Marea Britanie nu mai este singură”, a spus fermierul. Cammy Wilson a mai spus că Fiona va merge într-un „loc foarte special” unde să locuiască și unde publicul o va putea vedea „practic în fiecare zi”. Este vorba de Dalscone Farm – o fermă și un parc pentru familii, din Dumfries, Scoția.

Fermierul Ben Best de la Dalscone Farm a spus că ferma propriu zisă este acum închisă pentru public, timp de cinci luni, dându-i Fionei răgaz să se obișnuiască cu împrejurimile și cu îngrijitorii ei, înainte ca publicul să înceapă să o viziteze.

Grupul de activiști pentru animale Animal Rising a organizat însă un protest în fața Fermei Dalscone, în timp ce pregătirile pentru sosirea Fionei erau în curs de desfășurare, la începutul acestei săptămâni. Grupul cerea ca oaia Fiona și celelalte surate din fermă să fie puse într-un sanctuar pentru animale. Best a spus că situația este „complet ridicolă”, deoarece zona fermei din ferma Dalscone este închisă pentru vizitatori în următoarele cinci luni „Are mult timp pentru a se instala. Nimeni nu o va deranja”, a spus el. „Vom ajunge să o cunoaștem și o vom lăsa să trăiască liniștită.”

Animal Rising a spus că membrii săi sunt acolo pentru a se asigura că orice jurnalist prezent va auzi mesajul său: Fiona merită să fie într-un „sanctuar sigur, pașnic – nu într-o grădină zoologică sau o fermă”. „Suntem, desigur, recunoscători că nu mai este blocată la baza unei stânci, dar dezamăgiți că nu se află în siguranță în sanctuarul pașnic pe care îl merită după doi ani de neglijare și izolare”, a spus grupul.

The Sheep Game a deschis un cont pe numele Fionei, unde doritorii pot face donații în scopuri caritabile. Până în prezent a fost deja strânsă suma de 6.500 lire sterline. 

credit foto The Sheep Game

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →