Ce se întâmplă cu marile expoziţii? - Revista Ferma
3 minute de citit

Ce se întâmplă cu marile expoziţii?

Farm-Progress_bUna dintre experienţele virtuale de neratat în această toamnă este Farm Progress Show, evenimentul numărul unu de pe teritoriul nord-american, care ar fi trebuit în mod normal să se desfăşoare fizic în perioada 1-3 septembrie, la Boone, în statul Iowa. Din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis să programeze doar sesiunile de demonstraţii în câmp, care pot fi însă urmărite pe internet, din 15 până în 17 septembrie. În fiecare din cele trei zile, de la ora 9 şi 11, vor avea loc prezentări de maşini şi echipamente agricole ]n diferite condiíi de lucru. Pentru cei interesaţi să afle noutăţile de peste Atlantic, luaţi în calcul diferenţa de fus orar, care este de 8 ore (când la Boone este ora 9, la noi este ora 17)! Următoarea ediţie Farm Progress Show va avea loc între 30 august şi 1 septembrie 2021, la Decatur, în Illinois.

EuroTier, reprogramat în februarie

În Europa, cel mai mare târg de agricultură din acest an – EuroTier va avea loc abia la anul. Programat iniţial pentru mijlocul lunii noiembrie, expoziţia de la Hanovra a fost mutată în perioada 9-12 februarie 2021. Nemţii de la DLG au anunţat că această decizie a fost luată în interesul expozanţilor şi a vizitatorilor. Ediţia precedentă, desfăşurată în toamna lui 2018, a atras nu mai puţin de 155.000 de vizitatori. Dintre aceştia 46.500 au provenit dintr-o altă ţară decât Germania. De obicei, EuroTier reprezintă un pol de interes şi pentru mulţi fermieri români. Amânarea pentru februarie 2021 plasează această expoziţie cu mai puţin de două săptămâni înaintea unui alt eveniment de importanţă majoră – SIMA de la Paris, care va avea loc între 21 şi 25 februarie, „la cererea reprezentanţilor din industrie”, după cum au precizat organizatorii. Această amânare excepţională nu pune în discuţie noile ambiţii de lungă durată ale francezilor, respectiv poziţionarea datei în toamna anilor pari. Prin urmare, în 2022, SIMA va avea loc aşa cum era planificat iniţial, în noiembrie.

EIMA se digitalizează

Agromek_bTot în februarie, dar mai la început (în intervalul 3-7) va avea loc şi EIMA, tradiţionala expoziţie de la Bologna, care dacă nu ar fi apărut această pandemie s-ar fi derulat între 11 şi 15 noiembrie anul acesta. Chiar şi în aceste condiţii, italienii au promis că vor organiza o ediţie digitală în perioada stabilită iniţial, pentru a nu compromite total calendarul. Anul 2021 se anunţă aşadar a fi unul extrem de bogat în evenimente expoziţionale (în toamnă este programată şi Agritechnica!) iar prima astfel de manifestare va avea loc în ianuarie, la Herning, în Danemarca – bienala Agrimek, care în 2018 a fost o atracţie pentru 45.000 de vizitatori, majoritatea desigur din zona Scandinaviei.

Deşi părea că se va desfăşura conform calendarului stabilit iniţial, expoziţia Sommet de l’Elevage, programată în intervalul 7-9 octombrie 2020, a fost anulată după ce autorităţilor din Clermont-Ferrand le-a fost retras acceptul guvernului francez de a organiza evenimentul.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →