CE PIERDEM DACĂ NU MAI CULTIVĂM OVĂZ? - Revista Ferma
1 minut de citit

CE PIERDEM DACĂ NU MAI CULTIVĂM OVĂZ?

Boabele de ovăz au peste 14% proteină şi peste 7% lipide, depăşind cu mult porumbul. Proteina din ovăz conţine avenină formată din numeroşi aminoacizi importanţi, vitaminele A şi B, iar substanţele minerale conţin siliciu, fosfor şi potasiu.

Datorită digestibilităţii ridicate, ovăzul este indicat în alimentaţia copiilor, a adulţilor cu regim dietetic Şi a vÂrstnicilor. În general, se foloseşte sub formă de făină şi grişuri. În alimentaţia animalelor este foarte apreciat pentru reproducători, tineret şi păsări.

semanat primavara 2_b

DE CE SĂ SEMĂNAŢI MAZĂRE?
Seminţele de mazăre conţin 25% proteină, 50% amidon, 1-1,4% lipide, vitaminele complexului B şi vitaminele A, K şi C. Din punct de vedere agronomic, mazărea e o foarte bună premergătoare pentru majoritatea culturilor Şi, datorită perioadei scurte de vegetaţie, permite realizarea a încă unei culturi. După mazăre, solul e îmbogăţit cu azot, curat de buruieni, într-o stare de fertilitate deosebit de favorabilă plantelor cu care este în rotaţie.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →