Ce le promite Florin Barbu fermierilor? - Revista Ferma
3 minute de citit

Ce le promite Florin Barbu fermierilor?

Barbu Florin Ionut Ministrul Agriculturii Ce le promite Florin Barbu fermierilor?

Deputatul PSD Florin-Ionuţ Barbu, fost preşedinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor este, din 15 iunie, noul ministru al Agriculturii, în guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu.

Noul ministru al Agriculturii a declarat că obiectivele sale sunt ”asigurarea consumului intern de alimente din resurse proprii şi eliminarea deficitului comercial pe produsele alimentare”.

Florin Barbu a mai spus că va insista la Comisia Europeană ca restricţiile privind importurile de cereale din Ucraina să fie prelungite şi, mai mult, zece noi produse agroalimentare, printre care mierea, carnea, zahărul, făină, mălaiul şi cartofii, să fie introduse pe lista de restricţii.

CENTRE DE COLECTARE ŞI BANI

De asemenea, noul ministru al Agriculturii a anunţat că vor fi înfiinţate 15 centre de colectare a legumelor şi fructelor, cu linii de sortare, ce vor fi funcţionale începând din 2024, precum şi acordarea unui ajutor de 70.000 de euro pentru încălzirea solariilor.

ministerul agriculturii 3 Ce le promite Florin Barbu fermierilor?
SURSA FOTO ministerul agriculturii: primarie3.ro

MINISTRUL DE LA AGRICULTURĂ A LUCRAT DOAR LA STAT

După absolvirea facultăţii, Florin Barbu, s-a angajat, în 2005, la Primăria Slatina, unde a început ca Inspector specialitate (2005-2006), şef Serviciu Constatare, impunere, control persoane fizice şi juridice (2006-2007) şi a ajuns director (2007-2010) în cadrul Direcţiei Venituri din Primăria Municipiului Slatina, apoi director economic (2010-2014).

De la primăria Slatina, Florin Barbu s-a mutat la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), unde a fost director general din 2014 până în 2020, când a fost ales, pentru prima oară, deputat. Tot în 2020, a fost, pentru jumătate de an, şi director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară OLT- ECO.

DEPUTAT PSD DIN 2020

Ales deputat în circumscripţia electorală nr. 30 Olt, cunoscută ca fieful lui Paul Stănescu, baronul PSD de Olt, Barbu a fost iniţial membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci până în noiembrie 2021, apoi, din decembrie 2021, l-a înlocuit pe Adrian Chesnoiu pe funcţia de preşedinte al Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor.

BarbuFlorinIonut Ce le promite Florin Barbu fermierilor?
Barbu Florin  sursa foto: cdep.ro

CINE ESTE FLORIN BARBU?

Conform CV-ului său, Florin-Ionuţ Barbu s-a născut pe 4 septembrie 1980, a absolvit Marketing la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova (2003) şi studii de masterat la Academia de Studii Economice din Bucureşti (2007). În 2015, a obţinut titlul de doctor în economie la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →