4 minute de citit

Ce aduce nou Sommet de l’Élevage 2021?

Foto 1 sommet-de-l-elevage-2019_b

Evenimentele agricole au suferit cel mai mult din cauza crizei Covid-19. În Europa, ca urmare a campaniilor de vaccinare accelerată, au fost relaxate măsurile de siguranţă, dar încă se menţine ameninţarea unui eventual val patru de îmbolnăviri. În aceste condiţii, cu două luni înainte de deschidere, organizatorii Sommet de l’Élevage (5-8 octombrie 2021) sunt „optimişti şi precauţi în speranța de a organiza un eveniment cât mai normal posibil”, așa cum a explicat Jacques Chazalet, preşedintele Sommet, la conferinţa internaţională de presă desfăşurată în luna iulie. Oficialităţile din Clermont-Ferrand şi organizaţile de fermieri din regiune sunt optimiste şi speră că „toamna 2021 va fi momentul redresării economice, iar Sommet va fi, fără îndoială, unul dintre principalii vectori de redresare din sectorul agricol”.

 

 Foto 2 Sommet 2021_bPermisul de sănătate

Potrivit acordului sanitar din Franţa (în iulie), pentru organizarea de evenimente, singura regulă în vigoare este obligativitatea prezentării „permisului de sănătate” obținut după vaccinare sau printr-un testPCRnegativ (nu mai vechi de 48 de ore).

Vă reamintim că anul trecut, deşi organizatorii au făcut pregătiri şi eforturi uriaşe, decizia de anulare a evenimentului a venit relativ târziu, la sfârșitul lunii august. Tocmai de aceea, pentru ediţia aniversară din 2021, organizatorii au stabilit un calendar și soluții de implementat pentru expozanţi din dorinţa de evita situaţia din anul precedent.

 

Facilități pentru participanți

Pentru a răspunde mai bine solicitărilor expozanţilor şi vizitatorilor, inclusiv asigurarea sănătății și siguranței tuturor participanților, organizatorii au finalizat construirea unei noi hale (de 10.000 mp), au suplimentat cu o zi programul de vizitare şi au accelerat digitalizarea show-ului.

Prin extinderea spaţiului expoziţional și includerea unei zile suplimentare (marți), organizatorii doresc să încurajeze prezenţa mai multor vizitatori „profesionişti” (în special fermieri) care vor dori să evite aglomeraţia şi blocajele din trafic din următoarele trei zile, cele consacrate show-ului. Suplimentarea programului cu a patra zi va permite atât o răspândire mai mare a vizitatorilor pe durata târgului, cât şi posibilitatea petrecerii unui timp suplimentar de vizitare şi relaţionare între vizitatori şi expozanţi.

 

O nouă hală expoziţională

Noua hală (nr. 2) va fi deschisă oficial în 5 octombrie, prima zi a evenimentului. Disponibilitatea acestei noi hale expoziţionale a permis reorganizarea celorlalte spaţii expoziţionale. Astfel, hala 4 va găzdui toate prezentările de bovine de lapte, iar hala destinată ovinelor (nr. 5) a fost mărită şi va fi relocată pentru a îmbunătăți confortul vizitatorilor și a spori calitatea prezentărilor de animale.

Vor fi prezente 2000 de animale din 66 de rase din cele trei specii: bovine (24 rase, 1300 animale), ovine (26 rase, 400 animale) şi cabaline (16 rase, 300 animale). Pe parcursul evenimentului se vor desfăşura concursurile naţionale la rasele Aubrac, Simmental (bovine) şi Rava (ovine).

 

Oportunităţi prin digitalizare

Componenta digitală oferă oportunităţi suplimentare expozanților pentru a intra în contact cu vizitatorii. Dorinţa organizatorilor este ca prin digitalizare să optimizeze prezența la spectacol, aplicaţia şi înregistrările „live” din timpul concursurilor şi al prezentărilor de rase fiind un instrument complementar pentru a prelungi „viața” spectacolului pe tot parcursul anului.

Soluțiile digitale vor permite conectarea live a expozanților cu vizitatorii prin intermediul diferitelor platforme, organizarea de întâlniri „faţă în faţă”, difuzarea tuturor evaluărilor şi a concursurilor de animale și a anumitor conferințe şi multe altele.

 Foto 3 - sommet-de-l-elevage_b


VIZITE ÎN FERME

Anul acesta, vizitatorii internaționali vor putea participa la 20 de vizite în ferme din regiune. Aceste tururi au fost special concepute pentru a oferi o imagine cât mai completă în ceea ce privește creșterea animalelor în regiune. Patru dintre fermele incluse în programul de vizitare vor fi pre-înregistrate şi vor fi disponibile şi într-un format digital.

Ca de obicei, delegațiile străine sunt invitate la Seara Internațională a Zootehniei organizată în parteneriat cu „France Génétique Elevage” în sala Zenith.

Informaţii suplimentare: https://www.sommet-elevage.fr/en/home-en/.

 

un articol de GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

IMG 0801 S-a deschis AGROMALIM 2023!

S-a deschis AGROMALIM 2023!

Cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării şi-a deschis oficial porţile – AGROMALIM 2023. Ediţia cu numărul 33 […]

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →